Begrippen

Ja, wij weten zelf heel goed waar we over praten, dus je komt links en rechts heel wat termen en begrippen tegen. We hebben de belangrijkste begrippen voor de zekerheid en het gemak maar even hieronder voor je op een rijtje gezet. En als er dan toch iets niet helemaal duidelijk is, dan vraag je het ons toch gewoon?

A0-frames

Wat zijn A0-frames?

A0-frames
A0-frames zijn posters van het formaat 840 mm bij 1180 mm die geplaatst worden in een frame op onder andere elektriciteitshuisjes en stoplichtkasten. Ze zijn een onderdeel van een A0-netwerk en zijn zichtbaar op strategische en drukbezochte locaties: langs belangrijke wegen, fietsroutes en in stadscentra.

De frames worden in vaste series aangeboden en zijn per week inzetbaar. Deze frames zijn één van de vele mogelijkheden van buitenreclame en de ideale methode om lokaal een hoge attentiewaarde te realiseren van de beoogde communicatie. Op MediaBookers vind én boek je eenvoudig zelf jouw ideale A0-reclame in één van onze 84 A0-netwerken.

A0-frames

 

A1-frames

Wat zijn A1-frames?

a1-frames

Een A1-frame is een reclameposter van het formaat 594 mm bij 840 mm, die opgehangen wordt in cafés, restaurants, musea, theaters, bioscopen en winkels. A1-frames maken vaak deel uit van een netwerk binnen een stad of regio. De frames zijn los in te zetten om met een klein budget veel lokale mensen te bereiken of als onderdeel van een groter (cross) mediaplan.

Bij MediaBookers kun je terecht voor A1-frames in Amsterdam en Groningen. Het A1 netwerk bevindt zich midden in de stad voor optimaal bereik. Naast A1-frames zijn er nog veel meer advertentiemogelijkheden van buitenreclame beschikbaar op Mediabookers.nl. Bekijk alle mogelijkheden en boek direct jouw media met korting.

A1-frames

A2-frames (indoor)

Wat zijn indoor A2-frames?

A2 frames kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. A2-frames indoor zijn A2-frames die binnen kunnen worden geplaatst. Een A2-frame indoor is een reclameposter met een formaat van 420 mm bij 594 mm. De A2-frames zijn netjes ingelijst en voor een vaste periode. De frames hangen op zichtbare plekken als in restaurants, populaire cafés, musea, theaters, bioscopen en winkels. A2-frames zijn opvallend en zorgen voor een groot bereik binnen een korte periode.

MediaBookers brengt het gehele medialandschap van Nederland in kaart en ook voor A2-frames indoor kun je bij MediaBookers terecht. Bij MediaBookers kun je terecht voor A2-frames-indoors in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Bekijk alle mogelijkheden via de zoekfunctie Buitenreclame > A2-frames indoor buitenreclame en vergelijk en boek eenvoudig je A2-frames indoor.

A2frames(indoor)

 

A2-frames (outdoor)

Wat zijn outdoor A2-frames?

Een A2-frame outdoor is een reclameposter, met een formaat heeft van 420 bij 594 mm. A2-frames outdoor worden buiten geplaatst. A2-frames kunnen zowel binnen als buiten geplaatst, maar met de outdoor of indoor wordt aangegeven of deze buiten of binnen wordt geplaatst. De A2-frames worden voor een vaste periode op opvallende en strategische locaties gepositioneerd. A2-frames outdoor zijn te vinden op zuilen in bijvoorbeeld Amsterdam en Groningen. De posters werken als goede aanvulling bij grotere buitenreclamecampagne.. De reclameposters zijn ingelijst.

Boek eenvoudig een A2-frame outdoor via het selfservice platform MediaBookers. Bij MediaBookers boek je gemakkelijk je eigen advertentieruimte. Bij MediaBookers kun je ook terecht voor A2-frames outdoor. Bekijk alle mediamogelijkheden om te adverteren of te vergelijken via de zoekfunctie ‘Media Zoeken’outdoor a2-frame

 

A2-frames (outdoor)

Aanbiedingen

Wat is een aanbiedingen?

Een aanbieding is een voordeel, gereduceerd tarief of lager bedrag voor een product of dienst. Aanbiedingen zijn van tijdelijke aard en kunnen op verschillende manieren gegeven worden. Een aantal voorbeelden van aanbiedingen zijn aanbiedingen als: een tweede product een gereduceerd bedrag, een kortingspercentage op het normale tarief of een gratis product bij aankoop van een bepaalde product of dienst.

MediaBookers geeft je de laagsteprijsgarantie. Daarnaast brengen we je ook graag op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen uit de mediawereld. wij kijken met een onafhankelijke bril over de verschillende media heen Voor informatie over ons assortiment en aanbiedingen, kijk op www.mediabookers.nl of blijf op de hoogte via de nieuwsbrief, Facebook, LinkedIn en Twitter!
Bekijk de aanbiedingen

Abonneekrant

Wat is een abonneekrant?

Abonneekranten hebben een sterke band met de lezer en zijn ideaal om specifiek en doelgericht te adverteren. Daarnaast kun je in abonneekranten creatief inhaken met een actuele advertentie op het nieuws. Een abonneekrant is een krant waarin je je specifiek kan richten op een bepaalde doelgroep en bijvoorbeeld het nationale, regionale en lokale publiek. Om alles een stuk eenvoudiger te maken, heeft MediaBookers alles uitgebreid in kaart gebracht, zodat je specifiek kan zoeken op bijvoorbeeld krantenabonnees. Superhandig dus.

MediaBookers brengt het gehele medialandschap van Nederland in kaart. Bij MediaBookers kun je eenvoudig je reclame boeken, waaronder ook abonneekranten, deze vind je eenvoudig via Printmedia of via de zoekfunctie abonneekrant.

Krantenabonnees

Abri

Wat is een abri?

Een abri is een halfopen wachthokje, waarin mensen even kunnen wachten op het openbaar vervoer zoals bij een trein, bus- of treinhalte. Wachthokjes staan op plaatsen waar veel mensen komen en hebben dan veel bekijks. Abri-reclame is opvallend. Omdat wachthokjes goed zichtbaar zijn, worden deze vaak voorzien van buitenreclame. Meestal wordt dit gedaan door één of meerder wanden uit te voeren als een grote lichtbak, waarin digitaal geprinte poster worden opgehangen.

Nieuwsgierig geworden? MediaBookers heeft het abri-netwerk in kaart gebracht. Abri’s zijn eenvoudig te boeken via Buitenreclame en via de zoekfunctie Abri. Naast het abri-netwerk heeft selfservice platform MediaBookers het gehele medialandschap van Nederland in kaart gebracht.
Abri's

Abri / mupi

Wat betekent abri/mupi?

Een MUPI staat voor Mobilier Urbain à Publicité Illuminé. Met MUPI bedoelen wij ook wel het meubilair dat je op straat kan vinden in de vorm van reclamezuilen. Het formaat van een MUPI is meestal 1185 mm bij 170 mm. Ze zijn vanbinnen verlicht en zijn 24 uur per dag zichtbaar. MUPI’s bevinden zich op plaatsen waar veel mensen langskomen. Denk hierbij aan drukke straten, marktpleinen en bij stations. Abri’s kunnen zowel aan een bushokje vast zitten als niet los van een bushokje worden geplaatst. Deze vrijstaande abri wordt ook wel een MUPI genoemd.. Het voordeel van een MUPI is dat een grote groep mensen wordt bereikt met jouw verlichte advertentie! Lekker opvallend veel waar voor je geld.

MediaBookers maakt het je gemakkelijk en zorgt ervoor dat je zelf je media kan boeken en zoeken, zowel offline als online. Snel, makkelijk en voordelig adverteren, zodat je tijd overhoudt voor de dingen waar je écht goed in bent. Het is onze missie om adverteren voor iedereen gemakkelijk te maken.

Mupi's

Account wijzigen

Wat betekent account wijzigen?

Heb je een keuze kunnen maken en wil je gaan boeken? Dan kun je eenvoudig een account aanmaken via de inlog-optie recht bovenaan. Bij MediaBookers staat de klant centraal. Om je zo effectief mogelijk te helpen, vinden wij het belangrijk om up-to-date te blijven binnen het bestelproces. Check dus regelmatig even of je accountgegevens nog kloppen en wijzig je informatie als dit nodig is. Op deze manier kunnen we je zo efficiënt mogelijk faciliteren. Maak je geen zorgen, deze accountgegeven blijven veilig en worden alleen gebruikt voor administratieve doeleinden.

 

MediaBookers maakt het je gemakkelijk en zorgt ervoor dat je zelf je media kan boeken en zoeken, zowel offline als online. Snel, makkelijk en voordelig adverteren, zodat je tijd overhoudt voor de dingen waar je écht goed in bent. Het is onze missie om adverteren voor iedereen gemakkelijk te maken.

 

Ad

Wat betekent ad?

Ad staat kort voor advertentie. Een advertentie is een aankondiging of aanprijzing die bedoeld is de lezer te verleiden tot een bepaalde actie.

Bij MediaBookers proberen wij alles zo makkelijk, kort en snel mogelijk te maken. Advertentie korten wij daarom dus ook af tot ad. Adverteren kan op veel manieren, van Abri’s tot Zeppelin. Heb je geen idee hoe je moet adverteren? MediaBookers is een platform waar je zelf alle media kunt inkopen. Door MediaBookers te gebruiken heb je één aanspreekpunt voor alle plaatsingen en staat er een team van specialisten voor je klaar. Wij kopen veel media in, waardoor we je extra scherpe prijzen kunnen aanbieden en geven wij je graag advies hoe jij je specifieke doelgroep kunt bereiken.

Advertentie opmaken

Wat betekent advertentie opmaken?

Het opmaken van een advertentie betekent ook wel het samenstellen van drukwerkAdverteren hoeft niet ingewikkeld of exclusief te zijn. Iedereen kan het.. Dit kunnen print, out of home of digitale advertenties zijn.

Heb je net een advertentie geboekt? Bij print- en out-of-home reclame kunnen wij deze kosteloos voor je opmaken. Voor digitale uitingen bereken we iets extra’s. Boek je liever een banner? Via de Media TradeDesk kun je eenvoudig zelf je banner opmaken of zelf aanleveren. Via deze tool kun je zelf specifiek je doelgroep selecteren en kiezen of je je alleen wilt richten op mobiele- en tabletgebruikers of nog gewoon op de ‘ouderwetse ’computergebruiker. Bij Mijn Plaatsingen en per mail kun je uiteraard ook je eigen materiaal eenvoudig uploaden.advertentie opmaken

Auto

Hoe adverteer je op een auto?

Er zijn verschillende mogelijkheden om op een auto te adverteren. Dankzij het nieuwe concept Car2Go kun je eenvoudig adverteren op een auto. De auto’s zijn in het bezit van consumenten, die daar dagelijks kilometer mee rijden en parkeren in Nederland en zorgen voor een hoge contactfrequentie. Wil je opvallend en creatief adverteren? Adverteer dan op een auto. Kies eenvoudig zelf je buurt, plaats of regio waar jij wilt gaan adverteren op auto’s. Er zijn verschillende manieren op te adverteren op een auto: op het achterraam, de beide zijdeuren of een combinatie hiervan.

Autoreclame is eenvoudig te boeken via de optie Out of home media en de zoekfunctie vervoer. Bij MediaBookers kun je zelf gemakkelijk je media zoeken en boeken.\Snel, makkelijk en voordelig adverteren, zodat je tijd overhoudt voor de dingen waar je écht goed in bent. Het is onze missie om adverteren voor iedereen gemakkelijk te maken.
Autoreclame

B1-frames

Wat zijn B1-frames?

B1-frames zijn reclameposters, die netjes in een frame geplaatst worden. B1-frames hebben een formaat van 700 bij 1000 mm. B1-frames zijn opvallend en op strategische locaties gepositioneerd. Daarnaast zorgen ze voor een groot bereikt in een korte periode. Culturele Affichering Rotterdam (CAR) biedt royale aanplakmogelijkheden in het centrum en deelgemeentes van Rotterdam voor affiches op de formaten A0, B1 en A2. Alle B2-frames worden gecontroleerd en bijgehouden door CAR waardoor beschadigde of weggeplakte affiches snel worden vervangen.

Bij MediaBookers kun je terecht voor B1-frames in Rotterdam. Bekijk de mogelijkheden via de zoekfunctie Buitenreclame > B1-frames.
B1-frames

Banner hosting

Wat betekent banner hosting?

Een banner is een grafische online reclame-uiting. Een banner kan worden opgemaakt in verschillende formaten en verschillende vormen. Wanneer men op een banner klikt, wordt er automatisch een pagina geopend waar meer informatie wordt gegeven over de adverteerder. Bannerhosting is het proces waar de banner online wordt gezet op een website.

Via de Media TradeDesk kun je eenvoudig zelf je banner opmaken of zelf aanleveren. Via deze tool kun je zelf specifiek je doelgroep selecteren en kiezen of je je alleen wilt richten op mobiele- en tabletgebruikers of nog gewoon op de ‘ouderwetse ’computergebruiker.

Bannercampagne

Wat is een bannercampagne?

Een bannercampagne wordt ook wel banner advertisement, web display of display advertising genoemd. De bannercampagne staat voor het proces waarin een banner wordt verzonnen, gemaakt en opgezet. Door middel van een Bannercampagne kun je eenvoudig gericht online adverteren. Je advertenties worden getoond op bekende websites. Bannercampagnes worden vaak gebruikt om de online zichtbaarheid van je merk te vergroten, om meer traffic te generen naar je site en uiteindelijk om meer te verkopen.

Om dit proces nog makkelijker te maken hebben wij de Media Trade Desk gemaakt. Via de Media Trade Desk van MediaBookers kun je zelf in een paar stappen, regionaal én nationaal adverteren met je banners. Media Trade Desk banner
Media Tradedesk

Beheerders

Wat zijn beheerders?

Bij MediaBookers hebben we verschillende soorten accounttypes. Je hebt beheerders en je hebt gebruikers. Beheerders hebben bepaalde rechten die gebruikers niet hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld:

• de bedrijfsgegevens aanpassen
• facturen bekijken en downloaden
• Andere gebruikers/beheerders aanmaken.

Dit zijn acties die gebruikers niet kunnen doen. Het kan namelijk zo zijn dat je binnen je bedrijf jouw advertenties wilt laten inboeken maar geen inzicht wilt geven in alle facturen e.d.

Bereik

Wat betekent bereik?

Het bereik kun je onderverdelen in 3 begrippen: totaal bereik, bruikbaar bereik en bruto bereik. Met totaal bereik willen wij het aantal of percentage van mensen aangeven dat aan de boodschap is blootgesteld.

Bruikbaar bereik staat voor een aantal of het percentage kijkers, luisteraars of bezoekers in de doelgroep dat minimaal één keer naar een zender/campagne/banner/website heeft gekeken en aan de boodschap is blootgesteld. Bereik wordt meestal uitgedrukt in een percentage of in een absoluut getal, zoals het aantal kijkers, luisteraars, lezers of bezoekers.

Bruto bereik is de som van het aantal mensen in de doelgroep dat door elk afzonderlijk medium wordt bereikt, ongeacht het aantal keer dat een individu wordt bereikt.

MediaBookers brengt het bereik in het Nederlandse Medialandschap eenvoudig voor je kaart. Doen we gewoon.

Bestandtypes

Wat zijn bestandtypes?

Een bestandstype of bestandsindeling is het formaat en de manier waarop informatie is gecodeerd, bijvoorbeeld: pdf, png, jpg, en gif. 

Wanneer je advertentieruimte boekt op MediaBookers, kom je tijdens het boekingsproces de keuze tegen om je materiaal op te laten maken door MediaBookers en de keuze om de opmaak van de advertentie zelf op te maken. Maak je zelf de advertentie op? Dan kun je eenvoudig je bestanden voor de campagne koppelen aan je account via ‘Mijn Plaatsingen’ en ‘Lopende Plaatsingen’. Op MediaBookers kun je eigenlijk veel verschillende bestandstypes uploaden en aan jouw campagne koppelen. We noemen er een paar: pdf, png, jpg, ai, gif, eps, fla, avi, mpg en divx.

Billboards

Wat is een billboard?

Billboards zijn creatieve reclameborden die je zoal tegen komt op drukke doorgaande wegen, langs uitvalswegen, langs kantoorgebieden en natuurlijk in de stad. Een billboard is een reclamebord en is meestal 236 cm hoog en 332 cm breed en is daarom een niet te missen ‘brand builder’. Billboards zijn op strategisch, zichtbare en speciale locaties geplaatst en zijn 24 uur per dag zichtbaar, wat zorgt voor een groot bereik.

Bij MediaBookers kun je eenvoudig je billboardadvertentie-ruimte boeken door te klikken op “Billboards” binnen de optie ‘Buitenreclame’ of klik op de knop hieronder. MediaBookers heeft het gehele medialandschap van Nederland in kaart gebracht. Boek eenvoudig je online of offline media in op ons platform.billboards

 

 

 

 

Billboards

Bioscoop

Hoe adverteer je in een bioscoop?

Het bezoek aan de bioscoop is de laatste jaren historisch hoog en is ideaal om een specifieke doelgroep te bereiken. Bioscopen trekken een groot en gevarieerd publiek in een korte tijd.

Wil jij met jouw reclame schitteren net als alle bekende sterren op het witte doek? Dit kan heel eenvoudig bij MediaBookers. Jean Mineur Mediavision en Cinefox exploiteren samen zo’n beetje alles bioscoopreclame in Nederland, die MediaBookers overzichtelijk voor je in kaart heeft gebracht.  Door middel van een afbeelding of een gelikte video kun jij al gemakkelijk adverteren. Check de advertentiemogelijkheden in de bioscoop via de zoekfunctie ‘Bioscoop’.

adverteren bioscoop

 

 

 
Bioscopen

Boeken

Wat betekent boeken?

Boeken betekent het reserveren van jouw media. Hiermee leg je vast welke media jij daadwerkelijk besteld.

Met boeken bedoelen wij het reserveren van de door jouw gewenste media bij MediaBookers. Hier leg je daadwerkelijk vast welke media je gaat bestellen. Heb je besloten hoe je wilt gaan adverteren en heb je dit gevonden op MediaBookers, dan kom je in het proces waarin je daadwerkelijk gaat boeken. Heb je nog geen idee hoe dit allemaal te werk gaat? Geen probleem, wij helpen je graag. Bij onze pagina Support, leggen we je stap voor stap uit hoe het boekingsproces te werk gaat. Daarnaast kun je ons ook natuurlijk bereiken via telefoon, WhatsApp en de chat.

Btw

Wat betekent btw?

btw staat voor belasting toegevoegde waarde, dit wil zeggen: de omzetbelasting die wordt geheven bij de levering van een product of dienst.

 

Als bedrijf rekenen wij btw op ons aanbod van producten en diensten, die wij vervolgens weer af dragen aan de fiscus. btw staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. Bij ondernemers staat btw ook wel bekend als de omzetbelasting. Alle prijzen op MediaBookers zijn exclusief btw. Bij het betaalproces wordt de btw automatisch verrekend in de prijs.

Buitenreclame

Wat is buitenreclame?

Buitenreclame bestaat uit alle reclame die buitenshuis kan worden waargenomen door de consument. Denk hierbij aan reclamemogelijkheden in bijvoorbeeld de open lucht, langs snelwegen, rondom winkelcentra en dergelijke. Adverteren in openbare ruimtes kan ook, kijk dan bij Binnen reclame.

Wil je zichtbaar zijn op of in bussen? Prima, want we hebben ook alle busreclame voor jou in kaart gebracht. Op bussen werken goed vormgegeven uitingen echt als blikvanger. Ook ín de bus kun je een grote doelgroep bereiken. Jouw boodschap op een A3-poster of op het digitale scherm zal geen passagier ontgaan. Bekijk nu ons aanbod in buitenreclame.
Buitenreclame

Bus

Hoe adverteer je op een bus?

Wil je opvallend en creatief adverteren? Adverteer dan op een bus!Op de stads- en streekbussen werken mooi vormgegeven, heldere uitingen als uitstekende blikvangers en zorgen ze voor een grote kijkdichtheid. Wil je op of in bussen jouw boodschap plaatsen?

MediaBookers heeft ook alle busreclame voor jou in kaart gebracht. Zo genereer je snel: een in het oog springende bekendheid! Ook in de bus kun je een grote doelgroep bereiken reclameboodschap op een A3-poster of op een digitaal scherm zal geen passagier ontgaan. Naast bussen, kun je ook adverteren op auto’s trams, taxi’s fietsen en vrachtwagens. Alle mogelijkheden van buitenreclame vind je onder ‘Buitenreclame’.
Busreclame

C1 / C2 / C3

Wat betekent C1/C2/C3?

C1/C2/C2 staan voor de aanbiedersconcentratie op de markt. C1 is de marktleider, C2 is de optelsom van de marktleider en de nummer 2 op de markt. C3 is de optelsom van de marktleider en nummers 2 en 3 op de markt. En zo gaat het verder. Op deze manier kun je gemakkelijk aangeven wat jouw aanbiedersconcentratie is op jouw markt.

Bij MediaBookers kun je namelijk gemakkelijk je media inkopen zodat jij je je positie in de arbeidsmarkt kan op eisen. Het is mogelijk verschillende media met elkaar te vergelijken en gemakkelijk te boeken. Onze database bevat meer dan 8.300 unieke mediaproducten die wij zorgvuldig up-to-date houden. Ons team bestaat uit mediaspecialisten, data-analisten, developers en vormgevers. We staan tijdens gebruikelijke kantooruren klaar voor je. Neem gerust contact met ons op via helpme@mediabookers.nl, chat of telefoonnummer 088 – 242 4444

Campagne

Wat is een campagne?

Een campagne is een verzameling van advertentiegroepen die gericht zijn op hetzelfde doel, hetzelfde dag budget, doeltalen, locaties, start- en einddata en distributievoorkeuren. Advertenties in een bepaalde campagne hebben hetzelfde dag budget, zijn gericht op hetzelfde land en dezelfde taal, hebben dezelfde einddatums en dezelfde instellingen. Bij reclamecampagnes gaat het meestal om de volgende doelen: het realiseren van meer naamsbekendheid, het bereiken van een gewenst merkimago, het creëren van meer merkbinding of het verhogen van de koopintentie.

Wil je zelf starten met een campagne? MediaBookers heeft overzichtelijk alle media in kaart gebracht. Door MediaBookers te gebruiken heb je één aanspreekpunt voor je gehele campagne.

Cards

Wat zijn cards?

Een card is een ansichtkaart van 148,5 bij 105 mm groot, die je boodschap overbrengt op drukbezochte plekken. Met Cards komt je boodschap als ansichtkaart terecht in een horecagelegenheid, bioscoop, school, sportschool of cultureel centrum, an sich allemaal drukbezochte plekken dus. Zo’n ansichtkaart is 148,5 bij 105 mm groot.

MediaBookers is kortgezegd de Booking.com van Media en geeft een overzicht van het medialandschap van Nederland. Met dit platform kun jij zelf gemakkelijk je media boeken en heb jij daarbij één aanspreekpunt voor al je media. Wij zijn onafhankelijk en daarom kun jij dan ook zelf alle media met elkaar vergelijken. Alle soorten media zijn in kaart gebracht, van Abri naar Zeppelin. Bekijk nu alle mogelijkheden op onze website.

Catalogi

Wat betekent catalogi?

Catalogi is een ander woord voor het meervoud van catalogus, oftewel catalogussen. Catalogus is het geheel van titelbeschrijvingen die verwijzen naar een collectie, in een catalogus staan bijvoorbeeld de titel van alle films die worden vertoond tijdens het filmfestival.

De catalogi van MediaBookers geven een compleet overzicht van alle titelbeschrijvingen die verwijzen naar collecties zoals IDFA, IFFR & Industrylings. Kom je er alsnog niet uit, wees gerust. Via onze zoekfunctie kun je eenvoudig alle media vinden. Daarnaast adviseren en helpen we je graag. Via de chat, WhatsApp, per telefoon of mail, beantwoorden wij graag jouw vragen.

 

CD – Cebuco

Wat zijn cebuco codes?

Cebuco zijn codes die worden weergegeven voor advertentieformaten in kranten en magazines (met uitzondering van Wegener). Elk formaat heeft een universele Cebuco-code, gebaseerd op het pagina-aandeel en de vorm van de advertentie. Het pagina-aandeel is weergegeven in drie cijfers. Zo is 102 1/2 pagina, en 110 1/10 pagina. De vorm van de advertentie is te lezen in de lettercombinatie: V Volledig (over de gehele pagina), VS Volledig Staand (over de gehele paginahoogte), S Staand, BS Blok Staand, B Blok, BL Blok Liggend, L Liggend, VL Volledig Liggend (over gehele paginabreedte).

 • 1/2 = CD102VL = 266×190
 • 1/2 = CD102BS = 212×238
 • 2/5 = CD205BL = 212×190
 • 2/5 = CD205VS = 104×375
 • 1/3 = CD103S = 158×238
 • 2/7 = CD207BS = 158×190
 • 1/4 = CD104L = 212×118
 • 1/4 = CD104VL = 266×94
 • 1/4 = CD104B = 158×166
 • 1/4 = CD104S = 104×238
 • 1/5 = CD105BL = 158×118
 • 1/5 = CD105S = 104×190
 • 1/6 = CD106BS = 104×166
 • 1/8 = CD108BS = 104×118
 • 1/9 = CD109L = 158×70
 • 1/9 = CD109VL = 266×46
 • 1/10 = CD 110BL = 104×94
 • 1/14 = CD 114L = 158×46
 • 1/14 = CD 114BL = 104×70
 • 1/16 = CD 116L = 104×58
 • 1/20 = CD 120L = 104×46
 • 1/21 = CD 121S = 50×94
 • 1/27 = CD 127BS = 50×70
 • 1/43 = CD 143 = B50x46

Cityboards

Wat is een Cityboard?

Cityboards zijn digitale informatieschermen die op strategische plaatsen zijn gevestigd. Denk hierbij aan city boards langs provinciale wegen. Het digitale informatiescherm is bestemd voor gemeentelijke informatie zoals het verkondigen van bepaalde evenementen. De grote vlakken onder deze informatie, zijn ideaal om je reclameboodschap te uiten. Een cityboard vormt een uitstekende aanvulling op je A0-reclamecampagne, doordat je bereik van je campagne wordt uitgebreid langs grotere en provinciale wegen. Dan word je wel opgemerkt door al het in- en uitrijdende verkeer binnen de gemeente.

Cityboards zijn beschikbaar in de gemeenten Hoorn en Landgraaf. MediaBookers maakt het mogelijk om gemakkelijk je city board campagne in te kopen via een paar klikken. Bekijk het gehele overzicht op het platform onder ‘Buitenreclame’.cityboard
Cityboards

Commerciële radio landelijk

Wat is commerciële landelijke radio?

Commerciële landelijke radio-omroepen zijn landelijke radio-omroepen met commerciële doeleinden zoals Q-Music, Sky Radio, SLAM! FM of Radio Veronica, Sublime fm, Classic FM, BNR Nieuwsradio, 100 % NL en nog veel meer.

Adverteren op de radio? Radio spreekt tot de verbeelding en maakt beeld overbodig. Radiospotten staan garant voor een groot bereik in korte tijd. Daarnaast zijn ze snel in te zetten en hebben ze relatief lage productkosten. De radio is een zapmedium en wordt daarom langer beluisterd. MediaBookers heeft alle landelijke commerciële radiostations voor je. Bekijk het overzicht in het zoekvenster onder het kopje ‘Radio’.
Commerciële radio

Commerciële radio regionaal

Wat is commerciële regionale radio?

Commerciële regionale radio-omroepen zijn regionale radio-omroepen met commerciële doeleinden, dit zijn radiozenders als Radio Decibel en Wild FM Adverteren op de radio? Radio spreekt tot de verbeelding en maakt beeld overbodig. Radiospotten staan garant voor een groot bereik in korte tijd. Daarnaast zijn ze snel in te zetten en hebben ze relatief lage productkosten. De radio is een zapmedium en wordt daarom langer beluisterd.

MediaBookers heeft naast landelijke commerciële radiostations ook commerciële regionale radiostations voor je in kaart gebracht. Bekijk het overzicht in het zoekvenster onder het kopje Radio.
Commerciële radio regionaal

Commerciële televisie landelijk

Wat is commerciële landelijke televisie?

Commerciële landelijke televisiezenders zijn landelijk gevestigde tv-zenders met commerciële doeleinden, zoals SBS, Veronica, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, MTV, Net 5 en nog veel meer. Bekijk nu ons aanbod van televisie op de pagina ‘Televisie’.

Altijd al heel populair geweest bij grote adverteerders: landelijke commerciële televisie. En terecht, want je bereikt een enorm grote doelgroep met tv-stations als SBS tot RTL.

Er zijn verschillende televisiezenders. Tv-zenders kunnen zowel landelijk als regionaal gevestigd zijn. Daarnaast kunnen tv-zenders commerciële doelen of non-commerciële doelen hebben. Met televisie biedt je de kans om de massa te bereiken.
Commerciële tv

Content

Wat betekent content?

Content staat voor inhoud, het geheel aan informatie. Naast dat we willen dat je content met ons bent. leggen we je graag ook de andere betekenis van content uit.

Content gaat terug naar de oervorm van communicatie. Denk aan de artikelen op een website, in een krant, in een magazine, de inhoud van een database of e-mail. Wanneer je jouw boodschap om de juiste content heen plaatst, pak je zeker de aandacht van de lezer.

Conversie

Wat betekent conversie?

Een conversie is de gewenste actie die je wilt dat bezoekers deze op uw website uitvoeren. Conversie is een veelgebruikte term in het medialandschap. Het conversiedoel is de gewenste actie van een online bezoeker op je site.

Conversiedoelen kun je onderverdelen in twee groepen: micro en macro conversiedoelen. Macro conversie zijn acties zoals de omzetting van bezoeker naar klant, een besteld product of positieve feedback over een product op je website.

 

Micro conversiedoelen zijn doelen als productweergaves, een toegevoegd product in het winkelmandje of verlanglijstje van iemand of het sharen of liken van een bedrijf op sociale media. We gebruiken de term conversie om aan te geven of een digitale doelstelling is behaald.

 

Conversieratio

Wat is conversieratio?

De conversieratio is het effect van digitale uiting. En betekent in marketingtaal: het percentage van de websitebezoeker dat overgaat tot de gewenste conversie. Dit kan bijvoorbeeld de verhouding zijn tussen het aantal clicks op een advertentie en het aantal acties na het klikken. Hiermee wordt gemeten of de conversie tot een gewenst resultaat heeft geleid.

 

Conversie is een veelgebruikte term in het medialandschap. Met conversie willen we aangeven of de digitale doelstellingen zijn behaald. Het conversiedoel is de gewenste actie van een online bezoeker op je site.

Cookie

Wat is een cookie?

Een cookie is een niet te verteren digitaal bestandje dat op je computer wordt achtergelaten, zodat je bij een volgend bezoek meteen herkend wordt. Een cookie bevat gewoonlijk de naam van de site, een vervaldatum en natuurlijk de informatie zelf.

Bezoekers moeten hier natuurlijk sinds 2013 wel toestemming voor geven. In het ideale geval kan een cookie je het surfen eenvoudiger maken door je te identificeren, door de sites die je bezoekt of onderwerpen waarnaar je zoekt op te sporen en door jouw voorkeuren in het algemeen te onthouden

CornerAd

Wat is een cornerAd?

Een corner ad is een banner in de rechterhoek (boven) van een website. Gaat de bezoeker met de muis over de banner, dan ontvouwt deze zich over de hele site en wordt als het ware een pagina omgeslagen.

 

Door middel van een Bannercampagne kun je eenvoudig gericht online adverteren. Je advertenties worden getoond op bekende websites. Bannercampagnes worden vaak gebruikt om de online zichtbaarheid van je merk te vergroten, meer traffic te generen naar je site en uiteindelijk meer te verkopen.

 

Om dit proces nog makkelijker te maken hebben wij de Media Trade Desk gemaakt. Via de Media Trade Desk van MediaBookers kun je zelf in een paar stappen, regionaal én nationaal adverteren met je banners.

CPC

Wat betekent CPC?

CPC staat voor Cost Per Click.

Het tarief is de “Cost”. Het is wat de adverteerder betaalt voor een digitale klik (Per Click) van een bezoeker. Als sites werken met het CPC-principe, dan betaalt de adverteerder bij elke klik op de advertentie die door linkt naar zijn website. Cost Per Click wordt vooral gebruikt bij media om in korte tijd relatief veel verkeer naar een website te leiden. De Cost per click-term wordt veel gebruikt in zoekmachinemarketing (SEM) en andere vormen van online marketing

Dankzij de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites.Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

CPL

Wat betekent CPL?

CPL staat voor Cost Per Lead en is gebaseerd op het aantal nieuwe leads/orders van een digitale advertentie. De adverteerder betaalt mogelijk voor elke bezoeker die op de advertentie klikt en bijv. een formulier(Lead) invult op de site, afhankelijk van wat de doelstelling is.

 

Dankzij de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites.Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

CPM

Wat betekent CPM?

CPM is een afrekenmodel voor online adverteren. CPM staat voor Cost per Mille.

Oftewel, de adverteerder betaalt voor elke 1000 keer dat zijn digitale advertentie wordt vertoond. De prijzen zijn gebaseerd op het aantal vertoningen in een bepaalde periode. Een CPM van €40,- betekent dat je €40,- betaalt voor elke 1000 digitale vertoningen. De vertoning van de betreffende advertentie wordt ook wel een impressie of view genoemd. Bij Cost Per Mille richt je je dus op de vertoningen en niet op kliks. CPM wordt ook wel betaling per weergave genoemd.

 

Dankzij de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites.Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

CTR

Wat betekent CTR?

Bij online marketing maken wij vaak gebruikt van het begrip CTR. CTR staat voor Click Through Ratio. De Click Through Ratio is de waarde waaraan de kwaliteit van de advertenties afgelezen wordt. Denk bijv. aan het aantal klikken gedeeld door het aantal vertoningen, vermenigvuldigd met 100. De uitkomst wordt weergegeven als percentage Stel, je boekt een banner via MediaBookers. Er zijn 1000 bezoekers op je website, waarvan 15 mensen op de banner klikken, dan is je Click Through Rate van (15/1000 x 100 =) 1,5 %. Met CTR bedoelen we ook wel het percentage personen dat op een banner klikt.

Dankzij de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites.Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

Dagblad magazines

Wat zijn dagblad magazines?

Een dagblad is nog steeds een van de populairste en invloedrijkste vorm van nieuwsvoorziening. Niet alle kranten zijn dagbladen, met dagbladen bedoelen wij de bladen die dagelijks verschijnen. Dagbladen kunnen worden onderverdeeld in landelijke, regionale en gratis dagbladen, maar ook dagbladmagazines en -specials.Op MediaBookers vind je alle bijzondere dagbladmagazines bij elkaar. Denk aan AD Magazine, Volkskrant Magazine, Letter & Geest (Trouw) of In Magazine van Holland Combinatie. Dagbladmagazines kun je gemakkelijk vinden onder Print Media of via de zoekfunctie. Bekijk nu ons dagblad magazine aanbod.
Dagblad magazines

Dagblad specials

Wat zijn dagblad specials?

Een dagbladspecial is een extra katern met één specifiek thema, zoals Zorg, Mode of Onderwijs. In zo’n special adverteer je heel gericht voor een specifieke groep. Een dagblad is nog steeds een van de populairste en invloedrijkste vorm van nieuwsvoorziening. Niet alle kranten zijn dagbladen, met dagbladen bedoelen wij de bladen die dagelijks verschijnen. Dagbladen kunnen worden onderverdeeld in landelijke, regionale en gratis dagbladen, maar ook dagbladmagazines en -specials.
Dagblad specials kunnen je gemakkelijk vinden bij MediaBookers onder Print Media of via de zoekfunctie. Bekijk nu ons dagblad specials aanbod.
Dagblad specials

Dagbladen

Wat zijn dagbladen?

Dagbladen kunnen worden onderverdeeld in landelijke, regionale en gratis dagbladen, maar ook dagbladmagazines en -specials. Dagbladen zijn bladen die je vast weleens bent tegengekomen. Een dagblad is nog steeds een van de populairste en invloedrijkste vorm van nieuwsvoorziening. Niet alle kranten zijn dagbladen, met dagbladen bedoelen wij de bladen die dagelijks verschijnen.

Landelijke dagbladen verschijnen iedere dag en richten zich op lezers uit Nederland. Regionale dagbladen verschijnen ook dagelijks met het nieuws, maar geven daarnaast ook veel informatie over de eigen regio. Deze vind je natuurlijk gewoon terug op MediaBookers. Logisch. Bekijk nu ons dagblad aanbod via de optie ‘Print’ of zoekfunctie ‘Dagblad’.
Dagbladen

Dancezuilen

Wat zijn dancezuilen?

Een dance zuil is een zuil met meerdere A1-posters in verticale banen beplakt. De zuilen zijn over het algemeen veel te vinden rond de uitgaanslocaties in Amsterdam, die speciaal voor de dancescene zijn gereserveerd. Ze doen dienst als uitgaansagenda, maar werken ook als inspiratiebron voor de laatste feestjes en festivals. Zodat men eenvoudig op de hoogte blijft van de dance scene in de desbetreffende stad.

Wil je zelf eenvoudig je advertentie boeken? Regel het zelf! Het aanbod is te vinden onder Buitenreclame en via de zoekfunctie.

vals.
Dancezuilen

Devices

Wat zijn devices?

Een Device is een elektronisch apparaat die in één hand is vast te houden, waarbij je eventueel met de andere hand het apparaat mee bestuurt.

Het medialandschap kent verschillende devices: smartphones, pda’s en tablets. Devices zijn mobiele apparaten. De keuze om te adverteren wordt al groter, dit kan via tv, smartphones, tablet of desktop. Bedenk voor jezelf bij welke devices, jouw campagne de meeste impact heeft.

Op deze devices kun je gemakkelijk je reclame uiten. Met de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites. Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

Digitale magazines

Wat zijn digitale magazines?

Een digitaal magazines is een tijdschrift die online wordt weergegeven op een computer, tablet of telefoon. De voordelen van een digitaal magazine zijn dat het magazine niet onnodig papier verspilt, het makkelijk is om te zoeken naar bepaalde informatie in het magazine.

Een voorbeeld is bijvoorbeld het Intermediar weekblad en Fire & Food. Door de verbeterde techniek kunnen veel uitgeverijen eenvoudig online magazines publiceren. Bij MediaBookers houden wij constant de vinger aan de pols om het overzicht van dit sterk opkomende mediumtype compleet te houden.

Direct mail

Wat betekent direct mail?

Direct mail is een middel waarmee je snel en gecontroleerd een grote groep mensen kan benaderen met je boodschap. Het doel van een mailing is om je beoogde respons te realiseren, zoals het kopen van een product of het maken van een afspraak. Daarnaast zijn de resultaten gemakkelijk te meten en te verwerken.

Via MediaBookers kun je je huidige en potentiële klanten persoonlijk benaderen met geadresseerde mailings, per post of digitaal; de laatste postduif is helaas onlangs met pensioen gegaan. Direct mailing kun je gemakkelijk terugvinden op MediaBookers door middel van de zoekfunctie.

an.
Direct Mail

Dorpsmedia

Wat is dorpsmedia?

Dorpsmedia is het adverteren in een bepaalde gemeente. Wil je de lokale doelgroep bereiken? Er zijn sinds het vertrek van de laatste dorpsomroeper nog altijd veel mogelijkheden om specifiek mensen te bereiken in een bepaalde gemeente. Denk eens aan het adverteren in een lokale krant; die wordt over het algemeen nog goed bekeken door inwoners, ondernemers en het verenigingsleven. Naast het feit dat lokaal offline adverteren goed werkt, kun je ook online de lokale doelgroep bereiken.

Met onze Media TradeDesk kun je zelf gemakkelijk lokaal adverteren op topsites en landelijke websites. Bijv. jouw banner op NU.nl aan alle bezoekers in Rotterdam.
Dorpsmedia

Double banner (mobiel)

Wat is een double banner?

Met de double banner adverteer je op mobiele sites in het formaat 320×100 pixels (ja, of 640×200 op Retina-schermen). Wij hebben alle mobiele sites en apps van zowel grote als kleine uitgevers van Nederland verzameld, en verwerkt tot veel advertentiemogelijkheden.

Driehoeksborden

Wat is een driehoeksbord?

Driehoek borden zijn reclameborden in de vorm van een driehoek die op vaste posities hangen en bevestigd zijn aan lichtmasten. De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en duidelijk zichtbaar voor al het verkeer, zoals automobilisten, fietsers en voorbijgangers. Door de lichtmasten zijn driehoeksborden 24 uur per dag zichtbaar en vormen ze zo een perfect medium om een merk meer aandacht te geven.

De driehoeksborden staan garant voor een groot bereik in korte tijd, wat ideaal is wanneer je snel resultaat wilt boeken. Wil je meer informatie? Stuur ons een WhatsApp berichtje, mail of bel ons!
Driehoeksborden

E-mail

Wat is e-mail adverteren?

E-mail adverteren is een vorm van direct marketing, met e-mail adverteren bereik je effectief je doelgroep. Het doel van adverteren is om middels een e-mailing je doelgroep te bereiken zodat je je beoogde response realiseert. Dit kan bijvoorbeeld een gekocht product zijn of mensen die een afspraak met je willen maken. Gericht adverteren op e-mailadressen, ja, dat is nog altijd een belangrijk instrument voor adverteerders om bijv. bezoekers naar een website te krijgen.

Benieuwd? Adverteren doe je eenvoudig zelf. Bekijk nu ons aanbod.

 

Expandable

Wat is expandable?

Een expandable is een (ingeklapte) banner die uitklapt of groter wordt zodra de bezoeker met de muis over de uiting beweegt of op de uiting klikt. Dat kan op iedere bannerpositie, maar de formaten zijn dynamisch.

MediaBookers heeft een ingebouwde Media TradeDesk, waarmee je in 5 stappen je eigen bannercampagne kan plaatsen, specifiek gericht op jouw doelgroep. Op de grootste sites van Nederland jouw banner, of heel lokaalgericht waardoor je dichterbij je doelgroep zit. Van landelijke of lokale campagnes: de Tradedesk is voor elke adverteerder geschikt. Maak je banner gratis op met onze bannertool, of lever je banner zelf aan. Benieuwd? Ga nu aan de slag

<bannertool knop>

Familieberichten

Wat zijn familieberichten?

Familieberichten zijn advertenties met daarin een aankondiging van een geboorte, jubilea, geboorten en overlijden en worden dagelijks gepubliceerd op een vaste pagina in de krant. Wil je je familie, vrienden of relaties op de hoogte brengen of informeren? Plaats dan een familiebericht.

MediaBookers heeft een overzicht van zowel landelijke als regionale en lokale dagbladen, weekbladen en huis-aan-huis kranten. Via MediaBookers kun je zelf gemakkelijk en snel boeken, daarnaast kunnen wij de opmaak van je advertentie gratis voor je doen. Bekijk nu ons aanbod.

 

Favoriet

Hoe maak je een favoriet?

Voor een eenvoudig overzicht van jouw favoriete media op Mediabookers.nl, gebruik je Mijn Favorieten. Zie je media staat, die je later nog terug wilt bekijken, of zie je een product die je later wilt boeken, maar nu nog niet?. Klik op het icoontje en je kunt eindeloos favorieten toevoegen. Is het geen favoriet meer van je? Klik dan gewoon weer op het icoontje.

Fiets

Hoe adverteer je met een fiets?

Adverteren op de fiets kan op verschillende mogelijkheden: een Abri-fiets, de Cargo-fiets (voor kleine vrachtjes) en de Tuk Tuk (personenvervoer). Met je reclameboodschap op meerdere fietsen val je echt op tijdens een evenement. Ja, of gewoon rijdend door de stad, wat jij wil. Doordat de fiets steeds verplaatst, heeft deze fiets een hoge contactfrequentie en staat het garant voor een groot bereik in kort tijd.

Bereik nu op een creatieve manier je doelgroep in het straatbeeld en bekijk de opties in het vervoer onder het kopje Buiten media.
Fiets

Filterfunctie

Wat is een filterfunctie?

Een filterfunctie zorgt ervoor dat je per zoekfunctie kunt kiezen welke jij wilt zien in de resultaten.

MediaBookers heeft het gehele medialandschap van Nederland in kaart gebracht en kijkt met een onafhankelijk blik over alle media heen. Op het platform kun je gemakkelijk filteren tussen verschillende mediasoorten, onder andere op prijs, doelgroep, bereik, sociale klasse en zelf op locaties. Daarnaast kun je ook op productniveau vergelijken. Je kunt zelf al gemakkelijk filteren door bij het zoeken van media jouw variabele te selecteren.

FloorAd

Wat is een floorad?

Een Floor Ad is logischer gezegd ook wel de onderste banneradvertentie. Een Floor Ad is een digitale reclame-uiting op websites en is meestal een afbeelding. Als je op de banner klikt, dan wordt de site van de adverteerder geopend. Deze banner is onderaan het scherm van een pagina te vinden en blijft tijdens het scrollen aan de onderzijde van het scherm. Je ziet ze aan de onderkant opdoemen als er met de muis overheen wordt genavigeerd. Bezoekers worden door een aansprekende en uitnodigende wijze getriggerd om op de Floor Ad banner te drukken.

 

Boek eenvoudig je Floor Ad op Mediabookers.nl. Met de Media TradeDesk kun je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites. Start jouw bannercampagne al vanaf €50,-!

Floorboards

Wat is een floorboard?

Boodschappers bereik je met een floorboard. Een floorboard is een vorm van binnen reclame waarbij er vloerstickers worden gebruikt. Ze zijn meestal te vinden in supermarkten voor promotionele acties. Met een floorboard zorg je ervoor dat je producten en merk goed zichtbaar zijn voor de consument en trek je gegarandeerd de aandacht van het winkelend publiek. Creatieve en goede floorboards stimuleren impulsaankopen. Deze hoogwaardige vloerstickers zijn in elke vorm op te maken en worden direct voor het schap van het geadverteerde product geplaatst. Je vindt ze bij out of home.
Floorboards

Folders

Hoe adverteer je in folders?

Voor veel ondernemers blijft de folder een populair mediatype. Logisch, een interessante folder pak je zo mee en bewaar je gemakkelijk. Een folder is een blaadje of boekje met reclame of informatie. Gevouwen drukwerk dat niet gebrocheerd of gebonden wordt.

MediaBookers is jouw aanspreekpunt voor al je ingekochte media. Wij hebben het gehele medialandschap van Nederland voor je in kaart gebracht, zodat jij gemakkelijk je media bij ons kunt inboeken. Onder print media staan alle advertentiemogelijkheden om te adverteren in folders.
Folders

Full banner

Wat is een full banner?

Een full banner heeft een formaat van 468 pixels bij 60 pixels en is een digitale reclame-uiting op een website, meestal in de vorm van een afbeelding. Als je op de banner klikt, dan wordt de site van de adverteerder geopend. Het is een van de meest gebruikte uitingen op websites en in e-mailnieuwsbrieven.
Door middel van een bannercampagne kun je eenvoudig gericht online adverteren. Je advertenties worden getoond op bekende websites. Bannercampagnes worden vaak gebruikt om de online zichtbaarheid van je merk te vergroten, meer traffic te generen naar je site en uiteindelijk meer te verkopen.
Om dit proces nog makkelijker te maken hebben wij de Media Trade Desk gemaakt. Via de Media Trade Desk van MediaBookers kun je zelf in een paar stappen, regionaal én nationaal adverteren met je banners.

brieven.

Geadresseerde mailing

Wat betekent geadresseerde mailing?

Laat de brievenbussen maar klepperen! Een geadresseerde mailing per post is de oudste – en bij adverteerders zeer hooggewaardeerde – vorm van direct mail. Het voordeel van geadresseerde mailing is, dat je eenvoudig doelgericht en specifiek je doelgroep kan bereiken. Geadresseerde mailing-campagne kan worden gedaan per post of per mail. Geadresseerde mailing per post is tastbaar en daarnaast worden de klanten en prospecten persoonlijk benaderd. Het doel van een geadresseerde mailing is meestal het verkrijgen van de gewenste response. Denk hierbij aan een bestelling of een offerteaanvraag.

 

Begin je geadresseerde mailing bij MediaBookers. Meer informatie over de mogelijkheden vind je onder het kopje ‘Media zoeken’.

Gebruikers

Wat zijn gebruikers?

Met gebruikers kan ook bedoeld worden de verschillende typen gebruikers van een account. Hierin kan onderscheid gemaakt worden tussen beheerders en gebruikers, elke variant heeft eigen rechten. Bij MediaBookers hebben we ook verschillende soorten accounttypes. Je hebt beheerders en je hebt gebruikers. Beheerders hebben bepaalde rechten die gebruikers niet hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld:
• de bedrijfsgegevens aanpassen
• facturen bekijken en downloaden
• Andere gebruikers/beheerders aanmaken.

Dit zijn acties die gebruikers niet kunnen doen. Het kan namelijk zo zijn dat je binnen je bedrijf jouw advertenties wilt laten inboeken maar geen inzicht wilt geven in alle facturen e.d.

Gemiddelde contactfrequentie

Wat betekent gemiddelde contactfrequentie?

GCF staat voor de gemiddelde contactfrequentie van een televisie-, radio- of digital campagne. Stel, je start een televisiecampagne, het aantal keer dat de spot gemiddeld is gezien door een bereikte kijker is dan de gemiddelde contactfrequentie van je campagne. De GCF is te berekenen door de ingezette GRP’s (lees: bruto bereik) te delen door het netto campagnebereik (in %).

 

Boek gemakkelijk je televisie-, radio- of digitale campagne op het selfserviceplatform MediaBookers. Vergelijk en boek alle media via het kopje ‘Media zoeken’.

Gewone advertentie (GA)

Wat is een gewone advertentie?

De basis van alle advertenties in de krant is de Gewone Advertentie (GA). Die wordt geplaatst op een advertentiepagina, knus tussen andere Gewone Advertenties. In de dagbladen worden de breedteformaten van een GA bepaald door de maten van de (vaak tien) kolommen op een advertentiepagina.

 

MediaBookers is een selfservice platform waar je zelf al je advertentie kunt inkopen. Doordat we veel media inkopen kunnen we je daardoor extra scherpe prijzen aanbieden. Wil je adverteren in de krant? Via ‘Print’ kun je eenvoudig het gehele overzicht zien.

Gratis dagbladen

Wat zijn gratis dagbladen?

Dagbladen zijn bladen die je vast weleens bent tegengekomen. Een dagblad is nog steeds een van de populairste en invloedrijkste vorm van nieuwsvoorziening. Niet alle kranten zijn dagbladen, met dagbladen bedoelen wij de bladen die dagelijks verschijnen. Dagbladen kunnen worden onderverdeeld in landelijke, regionale en gratis dagbladen, maar ook dagbladmagazines en -specials.

Gratis dagbladen voorzien het nieuws dagelijks gratis in een dagblad. Gratis dagbladen worden vaak verspreid op drukke punten, zoals openbaar vervoersknooppunten zoals bijvoorbeeld het gratis dagblad Metro van de Telegraaf Media Group.

Gratis dagbladen vind je natuurlijk gewoon terug op MediaBookers. Logisch. Bekijk nu ons dagblad aanbod via de optie ‘Print’ of zoekfunctie ‘Dagblad’.
Gratis Dagbladen

GRP

Wat betekent GRP?

GRP staat voor Gross Rating Point. GRP staat voor 1 reclamecontact met 1 procent van de doelgroep, dus 1 GRP is 1 % kijkdichtheid. GRP’s kunnen berekend worden door het netto bereik te vermenigvuldigen met de gemiddelde contactfrequentie.

In de mediawereld wordt de term GRP vaak gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer we het hebben over kijk- of luisterdichtheden van commercials, ongeacht de lengte van deze commercial en omvang van de doelgroep.

Het staat voor 1 reclamecontact met 1 procent van de doelgroep, dus 1 GRP is 1% kijkdichtheid binnen de doelgroep. GRP’s kunnen berekend worden door het netto bereik te vermenigvuldigen met de gemiddelde contactfrequentie.

Half banner

Wat is een half banner?

Een half page banner is een digitale reclame-uiting op websites, meestal in de vorm van een afbeelding. Als je op de banner klikt, dan wordt de site van de adverteerder geopend. Deze banner wordt op een mobiel toestel geadverteerd en daarbij bevat het de helft van een pagina. Goed, het heeft een hoger tarief dan een single page of double banner, maar de attentiewaarde ligt dan ook hoger.

Wil je zelf simpel, direct en gericht online adverteren op alle Nederlandse sites? Ga dan nu aan de slag met onze Media Trade Desk. Met deze tool kun je gemakkelijk en gratis jouw banner ontwerpen. Daarnaast kun je zelf websites selecteren of je specifiek richten op je doelgroep door verschillende interessebieden te kiezen.

Half page banner (mobiel)

Wat is een half page banner?

Een half page banner is een digitale reclame uiting op websites, meestal in de vorm van een afbeelding. Als je op de banner klikt, dan wordt de site van de adverteerder geopend. Deze banner wordt op een mobiel toestel geadverteerd en daarbij bevat het de helft van een pagina. Goed, het heeft een hoger tarief dan een single page of double banner, maar de attentiewaarde ligt dan ook hoger.

Huis-aan-huis

Wat betekent huis-aan-huis?

Huis-aan-huis media bestaat uit alle vormen van media die bij huis aan huis wordt geleverd. Er zijn vele huis-aan-huismogelijkheden: de welbekende huis-aan-huiskranten, specials, dorpsmedia, gemeentegidsen, magazines, leaflets, folders en catalogi. De bekendste huis-aan-huis reclame is de huis-aan-huiskrant. Gratis kranten halen hun inkomsten voornamelijk uit advertentieverkoop. Huis-aan-huiskranten bevatten daarnaast ook redactionele inhoud gericht op lokaal en regionaal nieuws. De populariteit van deze krant is te danken aan het feit dat deze gevuld is met lokaal en regionaal nieuws. Een anders bekend huis-aan-huis medium zijn de huis-aan-huis folders, deze gratis folders worden enkel gevuld met advertenties.
Meer weten over alle huis-aan-huis mogelijkheden binnen MediaBookers? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.
Huis-aan-huis

Huis-aan-huiskranten

Wat zijn huis-aan-huiskranten?

Huis-aan-huiskranten zijn gratis redactionele kranten die aan huis worden bezorgd. Ze onderscheidden zich van kranten door kwaliteit en redactionele inhoud. Huis-aan-huis kranten halen hun inkomsten voornamelijk uit advertentieverkoop, kranten worden betaald door consumenten waardoor deze kwalitatief hogere redactionele inhoud bevatten. De huis-aan-huiskranten bevatten voornamelijk lokaal en regionaal nieuws waardoor deze krant tot op heden nog steeds populair is. Vaak bevatten ze een gemeentepagina, politieke berichten, sportverslagen, columns en lokale evenementen. Huis-aan-huisbladen zijn nog altijd van groot belang in printmedialand, praktisch elke plaats in Nederland heeft lokale of regionale periodieken die gratis huis-aan-huis worden bezorgd. Ze zijn voornamelijk geschikt voor advertenties vanuit lokale mkb’ers vanwege het lokale bereik en lage tarieven.

Bijna alle huis-aan-huis kranten hebben tegenwoordig de krant ook online staan. Het grootste voorbeeld hiervan is het lokale platform “Dichtbij” van de Telegraaf. Dit platform publiceert de huis-aan-huis bladen van Holland Combinatie. Ook wordt de huis-aan-huis kranten hiermee interactiever dan voorheen. Lezers hebben de mogelijkheid om onlinereactie te geven op de redactionele inhoud van de krant.
Huis-aan-huiskranten

Impressie

Wat is een impressie?

Een impressie is de unieke vertoning van een commerciële uiting op een website of mobiele site aan een bezoeker. Als adverteerder koop je een aantal digitale impressies in, dit kan zijn in een zoeknetwerk of displaynetwerk. Wanneer er gekozen is voor het displaynetwerk wordt de advertentie vertoont op het moment dat de bezoeker een relevante website bezoekt. Bij het zoeknetwerk wordt een advertentie vertoont bij bepaalde vooraf ingestelde zoekwoorden.

Wat is het verschil tussen een impressie en vertoning?

De begrippen impressie en vertoning lijken erg op elkaar, er zit echter één groot verschil in. Een impressie wordt gemeten zodra de advertentie is getriggerd, dit betekent niet dat de advertentie ook daadwerkelijk vertoond wordt.

Een impressie lijdt bij een aantal situaties niet tot een vertoning. Bijvoorbeeld wanneer de laadsnelheid van de advertentie te traag is, wanneer een advertentie in roulatie wordt laten zien en de bezoeker niet lang genoeg op de pagina blijft, wanneer een bezoeker beschikt over anti-advertentie software of wanneer de bezoeker niet scrolt naar waar de advertentie wordt laten zien op een pagina

In App advertising

Wat is In App Advertising?

In App Advertising is het adverteren binnen een app of mobiele website voor smartphones of tablets. Het gebruik van apps blijft elk jaar stijgen en daarmee ook de In App Advertising. Uit een rapport van IDC en App Annie is gebleken dat In App Advertising jaarlijks 60% groeit. Gratis apps zien In App Advertising als hun verdienmodel. In App Advertising schetst een win-win situatie waarbij de gebruiker gratis gebruik mag maken van de app en de adverteerder op een effectieve manier de doelgroep kan bereiken.

Met In App Advertising kun je een groot publiek bereiken, waarbij je effectief kan targetten op bijvoorbeeld interesse. Uit onderzoek van Flurry is gebleken dat gebruikers meer tijd besteden in een app ten opzichte van een website, hierdoor worden In App Advertenties relatief beter onthouden.

In de mobiele gebruikers, klinkt goed hè? Dat is nu nóg eenvoudiger gemaakt bij MediaBookers. Als je bij Online media specifiek op In app-advertising zoekt krijg je heel wat mogelijkheden zien!

Indoor

Wat is indoor adverteren?

Onder Indoor adverteren vallen vele indoorreclamemogelijkheden. Deze overkoepelende categorie is behoorlijk ruim en bevat onder andere: floorboards, toiletreclames, panelen, cards, schoolboards, roltrapreclame, sampling, pop-upstores, A2-frames, luchthavens en schoolboards-mail. Indoor adverteren valt samen met outdoor adverteren onder de kop “out of home” adverteren.

Indoor advertenties wordt veel ingezet door adverteerders die een specifieke doelgroep willen bereiken. Met de keuze voor een indoor locatie kiest u een bepaalde doelgroep die hierbij hoort. Hierbij kunt u denken aan filmliefhebbers, studenten, sporters enz. Enkele andere voordelen van Indoor reclame zijn de regionale en nationale inzetbaarheid en relevantie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Indoor adverteren? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.
Indoor

Ingezonden Mededeling (IM)

Wat is een ingezonden mededeling?

Een Ingezonden Mededeling (IM) is een advertentie op een redactionele pagina. Ingezonden mededelingen worden veelal geplaatst in kranten en tijdschriften, waarbij sommige bewust worden geschreven alsof het een redactioneel artikel betreft. Boven de ingezonden mededeling is te lezen dat het een advertentie betreft, maar omdat ze passen in de stijl van de krant of tijdschrift is de kans dat de advertentie bij de lezer opvalt groter. Het tarief voor een ingezonden mededeling is dan ook hoger dan dat van een gewone advertentie. Daarnaast is vaak de ruimte op redactionele pagina’s voor gewone advertenties beperkt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ingezonden mededelingen? Neem dan contact met MediaBookers op, wij helpen je graag verder.

Jobboard

Wat is een jobboard?

Een jobboard is een vacature website die gebruikt wordt door werkzoekende om een baan te vinden en door recruiters om de juiste kandidaten te vinden. Veel jobboards geven werkzoekende de mogelijkheid om hun cv te plaatsten en een profiel aan te maken waarin je kan aangeven wat voor baan je op zoekt, hoeveel uur je beschikbaar bent, hoeveel kilometer je bereid bent te reizen enz. Bedrijven die op zoek zijn naar kandidaten kunnen, veelal met een betaald account, kandidaten matchen met hun vacature.

Er bestaan veel soorten jobboards, gericht op een niche of speciale doelgroep, lokale jobboards of jobboards die vacatures van andere jobboards samenvoegt. Via MediaBookers is het mogelijk om heel eenvoudig een campagne op te zetten gericht op een jobboard. Je hoeft alleen maar de functie Jobboard in te schakelen, onder Online media en klaar. Nice job!

Jobboard

Klik

Wat is een klik?

Een klik is net zo eenvoudig als de klink, je beheerst het al en hebt het net ook gedaan, klikken. Onlinecampagnes worden vaak beoordeeld op het aantal “Clicks” dat een advertentie of link heeft ontvangen. Hier is het verdienmodel CPC, cost per click, dat wordt ingezet op zoekmachines en in advertentienetwerken op gebaseerd.

Adverteerders stellen zoekwoorden in die relevant zijn aan het bedrijf of product. Wanneer een consument zoekt met deze woorden wordt de advertentie getoond. Per keer dat een consument klik op de advertentie betaald de adverteerder de zoekmachine of het zoeknetwerk. De bekendste bedrijven die advertentieruimte aanbieden zijn Google AdWords en Bing Ads.

Korting

Wat betekent korting?

Korting is een reductie op het normale bedrag van een artikel of dienst. Je hebt diverse kortingsmogelijkheden, een procentuele korting, een vast kortingsbedrag of een korting in de vorm van een extra product of diensturen. Maar hoe werkt korting precies in de mediawereld? Bij MediaBookers krijg je altijd de laagsteprijsgarantie op alle tarieven van uitgevers of media-exploitanten. Hoe mooi is dat? Tijdens het inboeken van media wordt de beste prijs direct doorberekend op jouw factuur! Dus wacht niet langer ga met jouw onderneming naar het volgende niveau door je media zelf in te boeken.

Landelijke dagbladen

Wat zijn landelijke dagbladen?

In Nederlands worden kranten als dagbladen geclassificeerd wanneer ze minimaal vijf keer per week verschijnen. Dagbladen kun je onderscheiden in betaalde dagbladen en gratis dagbladen. De betaalde dagbladen worden minimaal vijf keer per week bij abonnees thuisbezorgd. Ook is het mogelijk om betaalde dagbladen los aan te schaffen bij onder andere een tijdschriftenwinkel, supermarkt of kiosk. Elk dagblad heeft een andere doelgroep en richt hier zijn stijl, taal en nieuws op. Gratis dagbladen worden ook minimaal vijf keer per week gedrukt, deze worden achtergelaten op plekken waar veel forenzen komen zoals treinstations.

Het grootste verschil tussen deze bladen zit hem in de inkomsten. Betaalde dagbladen halen hun inkomsten uit abonnementen, gratis dagbladen halen hun inkomsten voornamelijk uit advertenties. Hierdoor hebben betaalde dagbladen meer redactionele content dan gratis dagbladen. MediaBookers heeft uiteraard alle dagbladen verzameld en overzichtelijk neergezet zodat je een goed beeld hebt van alle mogelijkheden.

Landelijke dagbladen

Leaderboard

Wat is een leaderboard?

Een leaderboard (728×90 pixels) is een advertentie die bovenaan, en eventueel onderaan, op een website wordt vertoond. Er bestaat ook een grotere versie van de leaderboard met een formaat van 840×150 pixels. Door deze positie is een leaderboard een zeer aantrekkelijke vorm van digitaal adverteren!
Hoe vind ik de perfecte locatie om te adverteren?

Hoe en vooral waar wil jij je doelgroep bereiken? Easy. Want je kunt bij MediaBookers heel veel mediatitels op locatie zoeken! Vink de optie aan en je krijgt een visuele presentatie. Bekijk eerst het verspreidingsgebied, vergelijk deze met andere media en het maken van de juiste keuze is een fluitje van een eurocent.

Locatie

Hoe vind ik de perfecte locatie om te adverteren?

Het vinden van de juiste locatie om te adverteren is een proces waar veel onderzoek aan vooraf gaat. Locatie kan in dit geval refereren naar online en offline advertentielocaties.

De eerste stap in het vinden van de perfecte locatie om te adverteren is duidelijk krijgen wie precies de doelgroep is. Wanneer dit inzichtelijk is begint het proces van zoeken naar data over de doelgroep, waar bevinden ze zich? Bevinden ze zich online of offline, zijn ze onderweg of op een vaste locatie? Op basis van deze gegevens kun je de advertentie locatie gaan vaststellen

Heb je de perfecte locatie gevonden? Boek dan jouw media dan zelf via MediaBookers.nl. Bij ons heb je eenvoudig de mogelijkheid om de locatie in te stellen en de bijhorende media te vinden en boeken.

Luchthaven

Hoe adverteer ik op een luchthaven?

De Nederlandse luchthavens hebben een unieke positie in het medialandschap. Luchthavens zijn dynamische plekken waar passagiers vaak lang verblijven in verband met wachttijden en vertragingen. Hierdoor is een langdurig mediacontact gewaarborgd en wordt uw boodschap goed gezien. Er zijn veel mediamogelijkheden op een luchthaven zoals digital screens, giant banners en bagage trolleys. Bij MediaBookers kun je terecht bij de luchthaven van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Groningen en Lelystad. Ga naar media zoeken voor meer informatie en mogelijkheden voor het adverteren op een luchthaven.

Luchthaven

Luchtreclame

Wat betekent luchtreclame?

Luchtreclame betekent het tonen van een reclameboodschap in de lucht. Met deze manier van adverteren bereik je in één keer een grote groep mensen en heb je de unieke mogelijkheid om naamsbekendheid te creëren. Er zijn vele mogelijkheden voor het adverteren in de lucht zoals met een reclamevliegtuig boven Nederland of België met een spandoek of wimpel erachter of dropping. Het bereik is afhankelijk van vele factoren zoals dag, tijd, locatie en weer. Uiteraard wordt het bereik hoger wanneer uw luchtreclame te zien is boven een druk bezocht evenement of op een mooie zomerdag op het strand. Door jouw boodschap tijdens een bepaald evenement te tonen kun je daarnaast de juiste doelgroep eenvoudig en snel bereiken. Hierdoor is luchtreclame een relatief goedkope manier om veel exposure te krijgen.

Bekijk via MediaBookers – Media zoeken – de vele mogelijkheden om uw naam of boodschap in de lucht te vertonen.

Luchtreclame

Media-inkoop

Hoe doe ik eenvoudig mijn media-inkoop?

Wilt u uw media zelf eenvoudig inkopen? Dan is MediaBookers het platform voor u. MediaBookers is een onafhankelijk selfservice mediaplatform. Het platform van MediaBookers is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Je hebt de mogelijkheid je eigen advertenties te boeken passend bij jouw budget en doelstellingen en vrij toegang tot mediagegevens. Ons credo: Zoek, vind en boek nu je media zelf!

MediaBookers werkt met een commissiemodel dat veel wordt gebruikt binnen de media-industrie, hierdoor bieden de laagsteprijsgarantie aan op elke order! Klink hier voor meer informatie over MediaBookers.

Mediapakket

Hoe vind ik een mediapakket?

Een mediapakket is een combinatie van mediaproducten die je kunt inkopen. Het is mogelijk om online en offline mediaproducten te combineren binnen een mediapakket. De keuze voor een mediaproduct is afhankelijk van de marketingdoelstellingen van de organisatie. Aan elk product hangt een bepaald bereik, doelgroep en intentie, deze moeten passen bij de doelgroep van de organisatie die deze media wilt gaan inzetten.

Bij MediaBookers kun je zoeken op diverse mediacombinaties. Zoek maar eens op ‘pakket’. Via het zoekmenu kun je je overige voorkeuren instellen op het gebied van media, interesses & branches, doelgroep, locaties en opties. Met deze opties kun passende mediapakketten vinden en boeken. Ben je een lokaal of regionaal opererende ondernemers? Kijk dan eens naar een mediapakket bestaande uit Lokale radiozenders in combinatie met outdoor borden en advertenties in de bioscoop. Opereer je landelijk? Kijk dan eens naar een combinatie tussen online, televisie en radio.

Mediumtypen

Wat is een mediumtype?

Een mediumtype is een groep van een gelijksoortig type media, die niet identiek zijn aan elkaar maar wel grote overeenkomsten hebben. Je kunt de mediumtype onderscheiden in een paar groepen: print – online –  Alle Nederlandse publieksbladen, vakbladen, dagbladen, huis-aan-huisbladen, out-of-home, online en digitale communicatiemiddelen vallen onder noemer mediatype Wij bieden verschillende media aan, waaronder printmedia, online media, buitenreclame, binnen reclame, televisie, radio, bioscoop, luchtreclame, direct mail en tv-voetbalboarding. Alle mediumtypen staan in MediaBookers en zijn eenvoudig zelf te boeken, kijk nu alle mogelijkheden.

Mijn plaatsingen

Wat kan ik bij mijn plaatsingen?

Bij MediaBookers kun je gemakkelijk zelf al je media inboeken. Naast een boekingstool is MediaBookers ook een planningstool voor zijn gebruikers. Via Mijn plaatsingen kun je snel even opzoeken wat er deze week op de mediaplanning staat. Met één druk op de knop, heb je overzicht van de gehele mediaplanning. Moet er snel nog iets worden gedaan? Selecteer direct op status, datum of uitgever om meteen erachter te komen of alles is gedaan. Als er nog bestanden moeten worden aangeleverd, kun je eenvoudig hier zien wat er nog geleverd moet worden.

Mobiel

Wat is mobiel adverteren?

Mobiel adverteren is het adverteren op diverse mobiele apparaten. Mobiel adverteren is erg populair dankzij de vele mogelijkheden en het hoge conversieratio. Mobiel adverteren kan ruwweg in drie categorieën worden ingedeeld; Social, Display en Search. Nederlands gebruiken hun mobiele apparaat steeds meer en meer waardoor je de doelgroep op bijna elk moment van de dag kan bereiken, terwijl ze thuis zitten, in de trein of in de pauze tijdens het werk. De doelgroep is specifiek te targetten op basis van onder andere locatie, gedrag, demografie of specifieke zoekwoorden. MediaBookers heeft alle Nederlandse mobiele sites en apps, van grote en kleine uitgevers verzameld en verwerkt in diverse advertentiemogelijkheden.

Mobiel

Moving billboards

Wat is een moving billboard?

Een moving billboard is een billboard waarbij de reclame-uiting op een voertuig getoond wordt. Deze bewegende buitenreclame is zeer opvallend, heeft een hoge contactfrequentie en staat garant voor een groot bereik in een korte tijd. Je komt met je product of dienst op locaties waar andere billboards en media niet kunnen komen. De locaties zijn waar de Moving billboard naar toe gaat zijn af te stemmen met de locatie van de doelgroep. Er is een evenement waar uw doelgroep aanwezig is? Zet er een Moving Billboard neer. Mobiele billboards zijn relatief uniek in het straatbeeld waardoor ze een echte eyecatcher zijn. Ze zijn flexibel in te zetten en bieden waar voor jouw marketing budget.

MediaBookers heeft diverse mogelijkheden voor het inzetten van Moving billboards. Zoek op Moving billboards en bekijk direct alle exploitanten en mogelijkheden die MediaBookers biedt.

Moving billboards

Mupi / europanel

Wat is een mupi/europanel?

Een europanel is een losstaande reclamezuil waar reclame-uitingen met behulp van posters worden getoond. Deze vorm van buitenreclame vallen in elke stad enorm op, omdat ze van binnenuit verlicht zijn. Europanels worden op locaties gezet met een grote attentiewaarde zoals op de middenberm van doorgaande wegen of in een winkelcentrum. Ze zijn ideaal voor het bereiken van een specifieke doelgroep en het opbouwen van naamsbekendheid. Europanels zijn geschikt voor landelijk en lokale campagne. Voor een landelijke campagne kunt u diverse Europanels uitzoeken op strategische locaties door het hele land. Het aantal in te zetten vlakken is afhankelijk van uw marketingdoelstelling. Voor een lokale marketingcampagne kunt u diverse Europanelen boeken in de betreffende regio.

Zoek, vind en boek uw Europanel eenvoudig via MediaBookers. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u telefonisch of via de chat graag verder.

Mupi's/Europanels

Narrowcasting

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is het geven van informatie via een displayschermen gericht op een specifieke doelgroepen op een specifieke plaats. Je ziet het steeds vaker om je heen: schermen van klein tot enorm groot, met daarop gerichte boodschappen. Met narrowcasting kun je passanten en passagiers informeren, met je medewerkers communiceren, je producten presenteren of je eigen commerciële kanaal exploiteren. Het wordt voornamelijk toegepast op schermen in (semi) openbare ruimtes zoals openbaar vervoer, restaurants, bioscopen enz. Het wordt ook veel toegepast op locaties waar mensen staan te wachten waardoor je een lang contactmoment creëert met de doelgroep.

Het woord Narrowcasting is het tegenovergestelde van het welbekende Broadcasting waarbij je een breed publiek bereikt. Narrow duidt op de selectieve doelgroep die je met de reclame uiting bereikt. Het doel is het bereiken van de juiste doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap. Tegenwoordig wordt het woord Narrowcasting weinig meer gebruikt, in plaats daarvan gebruikt men onder andere: digital out of home, electronic display network of digital in-store merchandising.

Narrow casting biedt veel mogelijkheden; databases kunnen aan presentaties gekoppeld worden zodat de schermen de meest recente informatie laten zien, voorgeprogrammeerde presentaties kunnen worden gedraaid of live televisie kan er worden aangezet. Via MediaBookers kun je Narrowcasting bij diverse exploitanten inkopen. Bekijk de mogelijkheden en boek je media direct online in.

Narrowcasting

Nieuwsbrief

Hoe adverteer ik met een nieuwsbrief?

Wil je contact onderhouden met je klanten, jouw bedrijf, producten of diensten onder de aandacht brengen, je klanten en nieuwe klanten over te halen om naar je site te komen of te informeren over de laatste updates? Met de juiste boodschap en doelgroep, kun je dit bereiken met een nieuwsbrief. Daarnaast kan dit een middel zijn om een relatie op te bouwen met de ontvangers van je nieuwsbrief. Ze leren jouw bedrijf immers steeds beter kennen en weten wat ze aan je hebben. Er staan talloze voorbeelden van digitale nieuwsbrieven bij MediaBookers op de website in de categorie Direct mail.
Nieuwsbrief

Online

Hoe adverteer ik online?

Online adverteren is niet meer weg te denken uit het huidige medialandschap. De gemiddelde tijd die een consument online aanwezig is blijft nog steeds elk jaar groeien. Onder Online adverteren valt het betalen voor advertentieruimte op onlinekanalen. Online adverteren is ruwweg onder te verdelen in drie onderdelen: Social, Search en Display.

Social adverteren is het adverteren op Sociale mediakanalen zoals: Facebook, LinkedIn, en Twitter. Deze manier van online adverteren maakt gebruik van het verdienmodel CPC, ofwel Cost Per Click. Een adverteerder heeft de mogelijkheid zijn doelgroep specifiek te targetten op bijvoorbeeld leeftijd, geslacht, regio of interesses en betaald per keer dat een consument op zijn advertentie klikt.

Online adverteren via het Search netwerk is het adverteren in zoekmachines. Mensen die op zoek zijn naar een product, dienst of informatie gebruiken hier regelmatig zoekmachines voor zoals Google of Bing. Google en Bing hebben een eigen advertentieprogramma die gekoppeld zijn aan advertentieruimtes in het zoeknetwerk. Voor Google is dit het advertentieprogramma Google AdWords en voor Bing het advertentieprogramma Bing Ads. Adverteerders stellen binnen deze programma’s zoekwoorden en een doelgroep targeting in. Wanneer een consument binnen de doelgroep valt en het zoekwoord gebruikt die door de adverteerders is ingesteld wordt er op aangewezen plekken de advertentie getoond. Via de advertentieprogramma’s kan een adverteerder zelf kiezen van welke afrekenmodel hij gebruik wil maken, CPC, CPM of CPA. De keuze hiervoor is afhankelijk van de marketingdoelstelling van de adverteerder, CPC, cost per click, is de meest gebruikte variant.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid in een online campagne gebruik te maken van het displaynetwerk. Binnen het displaynetwerk is het mogelijk om visuele advertenties, ook wel banners, te laten zien op websites die zich hebben aangesloten bij het display netwerk. Adverteren in het Displaynetwerk komt redelijk overeen met het adverteren binnen het Search netwerk. Het voordeel van display is dat je specifieker kan targetten interesses van de doelgroep op basis van de inhoud van een website. Een advertentie wordt getoond wanneer een consument overeenkomt met de ingestelde target. Bij Display kan er net in binnen het zoeknetwerk gekozen worden voor CPC, CPM of CPA. CPM is een veelgebruikt afrekenmodel.

MediaBookers helpt je graag, met persoonlijke adviezen, maar ook met slimme statistieken. Zo kun je bijvoorbeeld exact bijhouden hoeveel gebruikers jouw online advertentie gezien hebben, of meetellen met het aantal bezoekers dat op jouw advertentie heeft geklikt. Meer weten over de mogelijkheden van online adverteren? Neem dan contact op met MediaBookers via de chat of telefoon.
Online

Online media

Hoe adverteer ik met online media?

Adverteren via online media is een effectieve manier om meer traffic naar de website te krijgen en het aantal conversies te verhogen. Er zijn drie onderdelen te onderscheiden binnen het online adverteren: search netwerk, display netwerk en sociale media. Binnen het Search netwerk heb je de mogelijkheid om te adverteren in zoekmachines. Een advertentie wordt getriggerd wanneer een bezoeker voldoet een de target die je hebt ingesteld, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld locatie of taal instellingen. Binnen het zoeknetwerk betaal je niet voor het laten zien van de advertentie maar pas wanneer iemand daadwerkelijk klikt naar de website.

Het is ook mogelijk om te adverteren binnen het displaynetwerk. Met deze manier van adverteren kun je visuele advertenties, banners, laten zien op websites die zijn aangesloten bij het displaynetwerk. Het voordeel van adverteren binnen het displaynetwerk is de specifieke targeting mogelijkheden. Heeft de doelgroep een specifieke interesse? Dan kan je de website met dit onderwerp targetten en veel relevantie creëren. In het display netwerk kan er gekozen worden voor CPC, CPM of CPA. Een veelgebruikt betaalmodel binnen display is CPM.

Bij MediaBookers vind je alle digitale adverteermogelijkheden in Nederland, dus ook een digitale bannercampagne op een vacaturesite of in zoekmachines. Wil je meer weten over de mogelijkheden van online media? Neem contact op met de MediaBookers helpdesk.

Online media

Out of home

Wat betekent out of home?

Out of home reclame zijn praktisch alle reclame-uitingen die je buiten je eigen deur tegenkomt. Out of home reclame wordt veel geplaatst op openbare ruimtes waar de reclame-uitingen door veel mensen gezien wordt. Voorbeelden van out of home reclame zijn grote billboards langs de weg, posters bij haltes, sleepreclame aan vliegtuigjes, mupi’s maar ook reclame op taxi’s of trams. Deze methode van buitenreclame heeft een hoge contactfrequentie, groot bereik en is ideaal voor het vergroten van naamsbekendheid.

Nieuw in opkomst is de zogenoemde digital out of home. Deze manier van adverteren stelt de adverteerder in staat om de Out of Home campagne digitaal te plannen, aan te sturen en te optimaliseren. Hiermee kan de doelgroep specifieker bereikt worden en wordt er meer uit het marketingbudget gehaald.

Er is buitengewoon veel mogelijk: Adverteren op vervoer, driehoeksborden, zuilen, billboards, reclamemasten en nog veel meer. Adverteren in openbare ruimtes kan ook, kijk dan bij Binnenreclame. Boek je media eenvoudig zelf in en ontvang de beste prijs met de laagsteprijsgarantie via MediaBookers.

Buitenreclame

Outdoor

Wat is outdoor reclame?

Outdoor Reclame zijn bij bijna alle reclame-uitingen die je buiten je eigen deur tegenkomt, ook wel outdoor of out of home reclame genoemd. Hierbij kunt u denken aan posters bij haltes, sleepreclame aan vliegtuigjes, posters in het openbaar vervoer en grote Billboards. Out of Home reclame-uitingen hebben een groot bereik en hoge contactfrequentie waardoor dit het ideale medium is voor het creëren van naamsbekendheid.

Outdoor reclame bestaat al jaren maar gaat ook met de trend van digitalisering mee. Nieuw binnen de mogelijkheden van outdoor reclame is “Digital Outdoor”. Deze manier van adverteren brengt meer mogelijkheden met zich mee dan het standaard Outdoor reclame. Adverteerders kunnen doelgroepen specifieker targetten op specifieke momenten van de dag.

Er is buitengewoon veel mogelijk: Adverteren op vervoer, driehoeksborden, zuilen, billboards, reclamemasten en nog veel meer.  Adverteren in openbare ruimtes kan ook, kijk dan bij Binnenreclame.

Buitenreclame

Pageviews

Wat is een pageview?

Een pageview is een pagina die geopend is op een website of digitaal platform. Het aantal pageviews is een belangrijke statistiek voor webbeheerders en marketeers. Met de statistiek pageview meet je over verschillende periodes het aantal bezoekers aan een pagina. Pageviews worden veel gebruikt door Marketeers en webbeheerders. Het geeft een goed beeld van de meest bekeken pagina’s van een website. Pageviews worden gemeten in analyseprogramma’s zoals Google Analytics.

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen Pageviews en unieke Pageviews.Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen terugkerende bezoekers en unieke bezoekers. Dit onderscheid wordt wel gemaakt met de statistiek ‘unieke pageviews’. Hierbij wordt gekeken naar het aantal pagina’s dat een bezoeker bekijkt tijdens een sessie. Wanneer een bezoeker eenzelfde pagina binnen 1 sessie meerdere malen bezoek zal dit geteld worden als één unieke pageview.

Papierformaten

Hoe werken papierformaten?

Van alle papierformaten is de A-serie het bekendst. Het A4-formaat is het formaat dat voornamelijk wordt gebruikt.  In de A-serie staat elk getal voor de oppervlakte. A3 staat bijvoorbeeld voor een formaat van 29,7 cm bij 42 cm. Elk volgend getal staat steeds voor de helft qua oppervlakte. Een A3 is dus net zo groot als het formaat van een A4-poster (21 cm x 29,7 cm), een A2 heeft een formaat van 42 cm bij 59,5 cm en is dus 2 keer zo groot als een A3-poster en 4 keer zo groot als een A4-poster.

Pop-upstore

Wat is een pop-up store?

Een pop-up store is een tijdelijke winkel die je kunt openen. De winkel is snel ingericht maar ook snel weer verdwenen. Er zijn diverse ondernemers die veel baat kunnen hebben bij een pop up store. De kleine ondernemers die te klein zijn om permanent een vestiging te openen of de grote ondernemers die de pop up store gebruiken als marketing stunt. Een pop up store kan voor ondernemers veel kansen bieden zoals het betrekken en ontmoeten van klanten, extra inkomsten, live testen van producten, bereiken van een nieuwe doelgroep en het creëren van naamsbekendheid.

Bij MediaBookers kun je op diverse NS-stations een eigen pop-upstore plaatsen, om dagelijks meer dan 1 miljoen reizigers te bereiken die jouw product kunnen proberen of bekijken. Reken maar dat je met zo’n pop-upstore op NS-stations alle aandacht trekt.

Pop-up store

Postroll (webvideo)

Wat is een postroll?

Een post roll is een (video) advertentie van maximaal 30 seconden die na een video getoond wordt. Post Rolls worden veel toegepast bij advertentie kanalen als YouTube en de telegraaf.nl. Uit onderzoek is gebleken dat een post roll advertentie voornamelijk effectief is met een call to action.

Het inzetten van Video advertenties wordt steeds populairder door het groeiende gebruik van het internet. Met een videoadvertentie kun je met een kleiner budget doelgerichter jouw doelgroep targetten. Het bereik van een videoadvertentie is daarnaast beter meetbaar dan een tv-commercial.

Er zijn drie manieren van video adverteren, pre-roll, mid-roll, en post-roll advertenties. Pre-roll advertenties worden vooraf aan een video getoond, mid-roll in het midden van de video en zoals hierboven aangegeven worden post-roll advertenties aan het einde van de video getoond. Binnen enkele advertentie kanalen is het mogelijk om onderscheidt te maken tussen skippable en non skippable advertenties.

Preroll (webvideo)

Wat is een preroll?

Een pre-roll is een videoadvertentie van maximaal 30 seconden die voor een video getoond wordt. Videoadvertenties worden ingezet bij advertentie kanalen als YouTube, telegraaf.nl of nu.nl. De mogelijkheden van een videoadvertentie verschilt per kanaal. Binnen enkele kanalen, zoals YouTube, kan er een onderscheidt gemaakt worden tussen non skippable en skippable videoadvertenties.
Naast een pre-roll zijn er nog twee mogelijkheden voor video adverteren, mid-roll en post-roll. Een mid-roll advertentie worden tijdens het afspelen van een video getoond aan de gebruiker. Een post-roll wordt, zoals de naam het als zegt, getoond aan het einde van een video. Het doel van een videocampagne bepaald welke vorm van video adverteren het meest effectief is.

Video adverteren heeft veel voordelen en wordt daarom ook steeds populairder. Je kunt een advertentie visueel maken en inspelen op de emotie van de consument. Ook is het mogelijk om de doelgroep directer te targetten en de resultaten van een campagne te meten.

Prijsverhoudingen

Welke prijsverhoudingen gebruikt MediaBookers?

Doordat wij allerlei en veel media inkopen voor ons platform, kun jij daarvan meeprofiteren: wij geven je namelijk altijd de laagsteprijsgarantie op het originele bedrag. Heb je evengoed zelf een betere prijs afgesproken met de exploitant, dan kun je dit gewoon invoeren bij het inboeken van je advertentie door te drukken op Toeslagen en overige kortingen. Wij zullen natuurlijk even controleren of de prijsafspraak met de uitgever of media-exploitant klopt. Kijk op MediaBookers.nl voor alle advertentiemogelijkheden in Nederland.

Printmedia

Wat is printmedia?

Printmedia is het adverteren in drukwerk. Adverteren in printmedia is gemakkelijk en kan in verschillende soorten printmedia. Onder printmedia vallen onder andere: publiekstijdschriften, abonneekranten, vaktijdschriften, dagbladen en huis-aan-huis media. Binnen MediaBookers kun je filteren binnen deze soorten en daarnaast kun je ook filteren op interesse en branches. Daarnaast kun je je ook richten op de kenmerken van je doelgroep zoals geslacht, leeftijd en welstandsklasse. Voor traditionele gedrukte media verbreken we graag een traditie: we laten cijfers over het effectief bereik zien.
Printmedia

Productomschrijving

Je moet altijd wat hebben om naar uit te kijken. Lukt prima, in het constant veranderende mediawereldje. 98% van de producten binnen het Nederlandse landschap hebben we nu omschreven binnen MediaBookers. Op naar de 100%!

Publieke radio landelijk

Wat betekent publieke landelijke radio?

Publieke landelijke radio zijn radiozenders die landelijk opereren en geen commercieel doel nastreven. Uit een onderzoek van de Mediamonitor lag het bereik van radio in 2015 op 68%, dit houdt in het aandeel Nederlanders dat dagelijks naar een radiozender luistert. 40% Van de luistertijd besteed is aan regionale en landelijke publieke omroepen. De grootste publieke landelijke radio aanbieder is de Nederlandse Publieke Omroep met de zenders: Radio 1, Radio 2, Radio 3, Radio 4, Radio 5, Radio 6.

Bij MediaBookers vallen de radiozenders 1, 2, 4, 5, 6, 3FM en FunX onder de categorie Publieke radio landelijk. Neem gerust contact met ons op bij vragen of voor het bespreken van mogelijkheden.

Publieke radio landelijk

Publieke radio lokaal

Wat is publieke lokale radio?

Publieke lokale radio zijn radiozenders die lokaal opereren en geen commercieel doel nastreven. Uit onderzoek van de Mediamonitor is gebleken dat een Nederlander van 10 jaar en ouder in 2015 gemiddeld 173 minuten per dag naar de radio luisterde. Door het mobiele karakter van de radio kun je de doelgroep thuis bereiken, in de auto of op het werk. Met lokale radio is het daarom eenvoudig naamsbekendheid creëren en acties of producten promoten. Radiocommercials zijn relatief goedkoop te produceren en snel te realiseren. Op de lokale radio kun je er direct jouw doelgroep mee bereiken, vaak met een behoorlijk hoge frequentie.

Heb je vragen over lokaal adverteren op de radio? Neem gewoon contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden en helpen we je verder.

Publieke radio lokaal

Publieke radio regionaal

Wat is publieke regionale radio?

Publieke regionale radio zijn radiozenders die regionaal opereren en geen commercieel doel nastreven. Er zijn binnen Nederland veel publieke regionale radiozenders. Nederlanders van 10 jaar en ouder luisteren in 2015 gemiddeld 173 minuten per dag naar de radio, dit is gebleken uit onderzoek van de Mediamonitor. Van deze luistertijd is 40% besteed aan landelijke en regionale publieke omroepen. Enkel voorbeelden van publieke regionale radiozenders zijn: Radio Noord, Omroep Flevoland, NH en Omroep Fryslân.

Radio biedt de ideale combinatie van een snelle opbouw van naamsbekendheid en thema- en actiepromotie. De commercials zijn goedkoop te produceren en snel te realiseren. Jouw boodschap kan ook in de provincie regelmatig langskomen op de radio. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, we adviseren je graag.

Publieke radio regionaal

Publieke televisie landelijk

Wat is publieke landelijke televisie?

Publieke landelijke televisie zijn televisiezenders die landelijk opereren en geen commercieel doel nastreven. De omroepen worden door de overheid onderhouden en kunnen gebruikt worden om te communiceren met de inwoners van een land. Op publieke televisiezenders worden over het algemeen programma’s uitgezonden die een focus hebben op cultuur, kunst of actualiteiten. In enkele landen is het niet toegestaan om reclames uit te zenden op publieke televisiezenders. Binnen Nederland worden er wel reclames uitgezonden via de STER.

Ster verkoopt reclamezendtijd op de landelijke publieke televisie- en radiozenders en hun websites. Het bereik daarvan is heel hoog. Het inkopen op tv-tijd bij de STER kan op twee manieren: vaste kosten per Gross Rating Point (GRP) of vaste kosten per spot. Je vindt het tv-aanbod op MediaBookers met onze uitgebreide zoekmodule. Neem zeker contact met ons op als je de mogelijkheden met ons wilt bespreken.

Publieke televisie landelijk

Publieke televisie lokaal

Wat is publieke lokale televisie?

Publieke lokale televisie bestaat uit alle televisieomroepen die lokaal televisie uitzenden. Publieke lokale televisie voorziet haar kijkers van de laatste actualiteiten in de regio. Op deze zenders is te zien wat er allemaal in de directe omgeving gebeurt. Door lokaal te adverteren op televisiebereik je een specifieke doelgroep, namelijk de kijkers die in een bepaalde regio wonen. Klinkt publieke lokale televisie als ideale manier om aan jouw doelgroep je boodschap te uiten? Wil je meer weten over adverteren op de publieke lokale televisie? Bekijk het gehele aanbod op MediaBookers onder het kopje Televisie.  Neem gerust contact met ons op als je je specifieke wensen wilt bespreken.
Publieke televisie lokaal

Publieke televisie regionaal

Wat is publieke regionale televisie?

Een groot aantal mensen kijkt dagelijks naar regionale televisie om op de hoogte te blijven van alles wat er in hun directe omgeving gebeurt. Publieke regionale televisie bestaat uit alle televisieomroepen die regionaal televisie uitzenden. Publieke lokale televisie voorziet haar kijkers van de laatste actualiteiten in de regio. Wil je meer weten over adverteren op de publieke regionale televisie? Bekijk het gehele aanbod op MediaBookers onder het kopje Televisie.  Neem gerust contact met ons op als je je specifieke wensen wilt bespreken.
Publieke televisie regionaal

Publiekstijdschriften

Wat is een publiekstijdschrift?

Een publiektijdschrift is een tijdschrift dat minstens vier keer per jaar verschijnt en wordt op eigen initiatief, voor eigen risico van de uitgever op de markt gebracht. Een publiekstijdschrift is een tijdschrift die door een groot publiek worden gelezen. Daarnaast bestaan er bladen die zijn gericht op specifieke doelgroepen zoals vrouwen en/of mannen, gezinnen, jongeren of kinderen. Een publiekstijdschrift kan gratis worden verspreid of op basis van een abonnement of losse verkoop. Bekijk alle mogelijkheden in Nederland onder printmedia zoals: publiekstijdschriften, abonneekranten, vaktijdschriften, dagbladen en huis-aan-huis media.
Publiekstijdschriften

Radical

Wat is radical adverteren?

Radical is een manier van online adverteren waarbij één campagne een complete website overneemt en voor maximale zichtbaarheid zorgt. De uiting van een adverteerder wordt voor een bepaalde periode op alle bannerposities én op de achtergrond van een website vastgezet.

Radical adverteren is een onderdeel van Display adverteren waarbij online advertentie ruimte wordt ingekocht. Display adverteren, ook wel online bannering, geeft merken de mogelijkheid om Brand awareness te creëren en traffic naar een website te genereren. Display adverteren kan direct worden ingekocht of via Programmatic Buying.

Radio

Hoe adverteer ik met radio?

Adverteren via radio kan al heel eenvoudig via MediaBookers. Vergelijk gemakkelijk alle lokale, regionale en landelijke radiozenders. Kies de periode van je radiocampagne, de spotlengte van jouw spot en de verdeling van je budget over deze periode heen en boek eenvoudig jouw advertentieruimte. Heb je specifieke wensen of wil je hulp bij het kiezen van een radioroep? Wij helpen graag mee en kijken met een onafhankelijke bril over alle mogelijke radio-omroepen heen. Bel ons op 088 2424 444, stuur een bericht via de chat of mail ons naar helpme@MediaBookers.nl.
radio

Reclamemasten

Wat is een reclamemast?

Een reclamemast is een mast die naast snelwegen worden geplaatst met daarop reclame-uitingen. Reclame masten hebben een groot bereik onder reizend Nederland en geven u de mogelijkheid om in één keer uw boodschap of merk onder de aandacht te brengen bij een grote groep consumenten. Reclame-uitingen zijn meestal in een driehoek vorm aangebracht voor betere zichtbaarheid, de gemiddelde contactfrequentie is 1,6! Ongeveer 95% van de passanten ziet de reclameboodschap op de mast.

Een reclamemast is één van de mogelijkheden van Outdoor Reclame. Outdoor reclame is als zo oud als adverteren zelf en bied veel mogelijkheden. Meer weten over alle mogelijkheden die Outdoor Reclame biedt? Bespreek gerust met ons de mogelijkheden, want er is misschien wel meer mogelijk dan je zou denken.

Reclamemasten

Rectangle

Wat is een rectangle advertentie?

Een rectangle (300×250 pixels) is een digitaal advertentieformaat. Met deze vierkante of rechthoekige banner staat deze in het midden van de pagina of tussen de redactionele content in. Uit onderzoek blijkt dat dit advertentieformaat een prettig formaat is om te gebruiken.

Rectangle adverteren is slechts één van de vele mogelijkheden die Display adverteren biedt. De meest voorkomende formaten van banners zijn Leaderboard, Full Banner, Skyscraper en Half Banners. Het effect van een display advertentie wordt onder andere bepaald door het formaat banner, relevantie en locatie op de website. Voor meer informatie en alle mogelijkheden kan je contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder.

Regionale dagbladen

Wat zijn regionale dagbladen?

Regionale dagbladen zijn bladen die minimaal 6 keer per week regionaal uitkomen. Dagbladen zijn een massamedium die al sinds 1605 bestaan. Regionale dagbladen kunnen verdeeld worden in gratis of betaalde bladen. De inkomsten van de gratis dagbladen komen voornamelijk uit de advertentie opbrengsten, hierdoor is er minder inhoud voor redactionele content. Gratis landelijke dagbladen zijn bijvoorbeeld de Spits en de Metro. Betaalde regionale dagbladen halen het grootste deel van de inkomsten uit betaalde abonnementen. Het aantal regionale dagbladen is de aantal jaren aan het afnemen waardoor de redactionele content steeds minder gericht is op één specifieke doelgroep.

Je vindt bij MediaBookers onder Printmedia minstens 230 verschillende adverteermogelijkheden binnen regionale dagbladen. 230! Hoe je daar doorheen komt? Simpel: alle filtermogelijkheden bij het zoeken zorgen ervoor dat de juiste keuze maken een stuk eenvoudiger is. Zo ken je ons.

Regionale Dagbladen

Roadblock

Wat is een roadblock advertentie?

Een roadblock is een digitale advertentie dat op meerdere posities tegelijkertijd getoond kan worden op één webpagina. Met zo’n roadblock weet je zeker dat je maximale zichtbaarheid hebt, zodat de boodschap eerder opgepakt zal worden.

Een roadblock advertentie is slechts een van de mogelijkheden van display adverteren, ook wel bannering genoemd. Display adverteren is het tonen van banners op online advertentieruimte. Binnen het Display netwerk heb je veel bannerformaten en mogelijkheden. Meer weten over Display adverteren via MediaBookers? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Run of Channel

Wat betekent Run of Channel?

Run of Channel (ROC) is het adverteren op specifieke kanalen binnen het online digitale netwerk van een uitgever. Kanalen worden door uitgevers gegroepeerd op basis van kenmerken van bezoekers zoals interesses. De adverteerder kan op basis van deze gegevens zelf de kanalen kiezen die passen bij de doelgroep. Met een Run of Channel kun je een groot bereik genereren binnen de doelgroep tegen relatief lage kosten.

Run of Channel is slechts een van de mogelijkheden van display adverteren. Kijk ook eens naar Run of Network en Run of site. Meer weten over alle mogelijkheden van Display adverteren? Je hebt geen spoedcursus nodig om daar zelf uit te komen, wij helpen je graag!

Run of Network

Wat betekent Run of Network?

Run of Network (RON) is een vorm van internet marketing waarbij advertenties op iedere willekeurige pagina binnen een digitaal netwerk van de uitgever wordt geroteerd. De adverteerder kan vooraf geen kanalen kiezen waardoor Run of Network campagnes minder specifiek de doelgroep target. De kosten van deze campagne zijn lager en er wordt een groot bereik gegenereerd.

Run of Network is een vorm van Display adverteren, ook wel bannering. Met een Display campagne koop je online advertentieruimte in binnen netwerken van uitgevers. Online advertentieruimte kan vooraf ingekocht worden of op basis van Programmatic Buying. Meer weten over Run of Network adverteren of de mogelijkheden van een Display Campagne? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Run of Site

Wat betekent Run of Site?

Run of Site (ROS) is een vorm van internet marketing waarbij een advertentie op willekeurige pagina’s binnen één site worden getoond. Deze advertenties worden enkel getoond in niet-verkochte advertentieruimte. In de praktijk betekent het gebruik van Run of Site vaak een lager tarief, maar je campagne is daardoor wel minder te sturen op tijd en datum.

Run of Site is één van de mogelijkheden van Display adverteren. Met een Display campagne heb je de mogelijkheid om banners in te zetten op advertentieruimtes van websites passend bij jouw doelgroep. Er zijn veel formaten banners mogelijk maar de meest voorkomende zijn: Full Banner, Leaderboard, Half Banners en Skyscraper. Meer weten over de mogelijkheden van Display adverteren? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Sampling

Wat betekent sampling?

Sampling is een marketingtechniek waarbij bedrijven consumenten kennis laten maken met een product met behulp van een proefmonster. Deze manier van marketing is erg geschikt wanneer een product of dienst net is geïntroduceerd. Doelgroepen kunnen specifiek bereikt worden op basis van locatie, monsters uitdelen op een lokale markt, of bijvoorbeeld op basis van interesse, een monster in een tijdschrift.

Heb jij een specifiek publiek op het oog? Bij MediaBookers kun je onder Out of home > Indoor kiezen uit heel veel mogelijkheden. Meer weten over de mogelijkheden van Sampling? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Sampling

Schoolboards

Hoe adverteer ik met schoolboards?

Een schoolboard is een interactieve poster die zijn geplaatst op drukbezochte locaties op scholen, zoals in aula’s of kantine en in de centrale hal. De schoolboards worden meestal ingezet op A0 formaat. Een aantal schoolboards zijn voorzien met NFC en QR, die je de mogelijkheid geven om offlinecampagne te integreren met onlineactiviteiten. De doelgroep is jong en is tussen de 12 en 19 jaar oud. Schoolboards brengen maatschappelijke thema’s tot leven en stimuleren jongeren om na te denken over de keuzes die zij maken.
Schoolboards

Schoolboards mail

Hoe adverteer ik met schoolboards mail?

Tieners bevinden zich nog altijd vijf dagen per week verplicht op school. Binnen heel veel scholen kun je op locatie brochures, kaarten en folders laten plaatsen. Deze schoolboardmail wordt al jaren met veel succes verspreid via de vaste folderfaciliteiten, mobiele displays, balies en mediatheken binnen hogescholen en universiteiten. De doelgroep is jongen en tussen de 12 en 19 jaar oud. De schoolboard mail campagne zal gericht zijn op scholieren in het middelbaar beroepsonderwijs en voortgezet onderwijs. Adverteer eenvoudig met schoolboards mail en vind je onder ‘binnen reclame’.
Schoolboards mail

Single banner (mobiel)

Wat is een single banner?

Een Single Banner (320×50 pixels of 640×100 pixels) is een digitale reclame-uiting op websites, meestal in de vorm van een afbeelding. Als je op de banner klikt, dan wordt de site van de adverteerder geopend. Deze banner is de bekendste banner voor retinaschermen en wordt gebruikt voor mobiele websites.

Een Single banners is slechts één van de vele mogelijkheden van Display Advertising. Er veel vele maten banners zoals de Skyscraper, Full Banner, Half Banners en Leaderboard. Deze banners zijn in te zetten op online advertentienetwerken die aansluiten bij de doelgroep. Display adverteren geeft een adverteerder de mogelijkheid om een groot bereik te creëren binnen de doelgroep tegen relatief lage kosten.

Wij hebben alle mobiele en desktopsites en apps van zowel grote als kleine uitgevers van Nederland verzameld. Meer weten over de Single Banner of de mogelijkheden van Display adverteren? Neem contact met ons op, wij helpen je graag met het bereiken van jouw marketingdoelstellingen.

Skyscraper

Wat is een skyscraper?

Een skyscraper (120×600 pixels) is een digitale reclame-uiting, banner, op websites, meestal in de vorm van een afbeelding. De skyscraper is een rechtopstaande banner in een webpagina en heeft gemiddeld een goed doorklikratio. De Skyscraper is slechts één van vele formaten die mogelijk zijn voor een Display campagne, andere veel voorkomende maten zijn: Leaderboards (728 x 90 pixels), full banner (468 x 60 pixels) en de half banner (234 x 60 pixels).

Meer weten over de mogelijkheden van een Display Campagne? In het zoekproces op onze website kun je bij de Opties specifiek zoeken op alle partijen die banners aanbieden, of neem contact met ons op. Wij helpen je uiteraard graag verder.

 

Specials

Wat betekent specials?

Een special is een speciaal uitgegeven blad of krant, die afwijkend is uitgevoerd en meestal erg interessant is voor de doelgroep. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: ‘Venloop’, ‘Gezond!’ en ‘Metro Sail Krant. ’Adverteren in een special is ideaal, aangezien jouw passende boodschap met een specifieke doelgroep wordt gedeeld. Via MediaBookers kun je de special-mogelijkheden vinden en met elkaar vergelijken. Er zijn ruim 50 verschillende specials waarin jij je uiting kunt plaatsen. Bekijk alle mogelijkheden op onze website of druk op de button hieronder.
Specials

Spreads

Wat zijn spreads?

Een spread is een liggende poster van 2m2 die door heel Nederland op meer dan 300 NS-stations hangen. De veelbekeken NS-spreads kom je tegen op perrons of in de doorgang naar de perrons. Met spreads reclamebereik je de 1,2 miljoen reizigers die dagelijks door NS vervoerd worden. Uit onderzoek is gebleken dat de herkenning van reclames getoond aan wachtende mensen twee keer zo groot is als in doorgaande situaties. Op de stations van NS is de gemiddelde wachttijd 7 minuten.

Spread reclame is een vorm van Out of Home reclame. Deze manier van adverteren is als zo oud als het adverteren zelf en met reden. Out of Home reclame is de manier om een grote doelgroep te bereiken en naamsbekendheid te creëren. Onder het kopje Out of home vindt je alle mogelijkheden voor het adverteren met spreads via MediaBookers. Meer weten over de NS-spreads. Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Statisch

Wat is statisch adverteren?

Bij digitale campagnes gebruikt men in de mediawereld vaak het begrip “statisch adverteren”. Men spreekt van statisch adverteren als het gaat om een digitale commerciële uiting zonder animatie. Een statische advertentie bevat de relevante informatie over je bedrijf, merk op actie en is meestal niet te druk voor de bezoekers die jouw banner zien op een website. Bij het boeken van je digitale campagne kun je bij MediaBookers kiezen om een statische campagne te tonen in plaats van een digitale uiting met animatie.

Steunkleur

Wat is een steunkleur?

Steunkleuren zijn de extra kleuren die naast het gebruik van proceskleurinkten (CMYK) voor drukwerk gebruikt worden. Met een vierkleurendruk CMYK, zwart, cyaan, magenta en geel, kunnen de meeste kleuren gemengd worden. Logo’s hebben echter vaak een exact gelijkende kleur nodig hier kun je steunkleuren voor gebruiken, dat noemen wij een PMS-kleur. PMS staat in dit geval dan voor het kleurensysteem van Pantone.

Meer weten over drukwerk of het gebruik van steunkleuren voor uw drukwerk? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

STIR

Wat betekent Stir?

STIR staat voor Stichting Internetreclame. Deze stichting meet het bereik van de grootste websites van Nederland en gebruiken deze gegevens als benchmark voor de onlinemarkt. Stichting internetreclame is in 2013 opgeheven waaruit is Vinex ontstaan. Ze promoten en stimuleren de digitale marketing en kunnen met hun onderzoeken die veel inzichten kunnen geven in online bereik. In 2016 heeft VINEX het Nederlands online Bereik onderzoek gelanceerd waarbij gegevens worden gerapporteerd over PC/laptop, tablet en mobiel.

Streaming

Wat betekent streaming?

Streaming is een veelgebruikte term in het medialandschap. Streaming is een techniek waarbij audio- en video-bestanden kunnen worden beluisterd of afgespeeld, zonder dat men dit hoeft te downloaden. Dit kan bijvoorbeeld een commerciële videoboodschap zijn op een website of mobiele site. Wij kunnen je uit ervaring vertellen dat streaming campagnes goed scoren bij de digitale doelgroep. Bekijk alle advertentiemogelijkheden op websites binnen MediaBookers onder het kopje ‘Online Media’. Of maak gebruik van de gemakkelijke Media Trade Desk. En vraag on gerust om hulp of tips.

Targeting

Wat betekent targeting?

Targeting is het richten van een reclame-uiting aan een specifieke doelgroep. Adverteerders hebben een advertentiebudget en willen hier zoveel mogelijk resultaat uithalen. Door een reclame-uiting te richten aan een groep personen waarvoor deze interessant is wordt er een hoger rendement uit het budget gehaald.

Doelgroepen kunnen onder andere getarget worden op basis van interesses, demografie en locatie maar ook op basis van gedrag (behavioral targeting). Bij MediaBookers kun je eenvoudig advertenties targetten op tijd, plaats, datum en regio zoeken. Meer weten over Targeting en de mogelijkheden die dit biedt voor jou als adverteerder? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Taxi

Hoe adverteer ik met een taxi?

Taxi’s zijn zowel dag en nacht onderweg en verkeren zich altijd in de drukte. Advertentieverplaatsing via dit vervoer heeft een hoge contactfrequentie. Plaats je boodschap op een taxi en bereik op een creatieve manier je doelgroep in het straatbeeld. Verplaatsbare reclame als taxi’s staat garant voor een groot bereik in een korte periode. Bepaal eenvoudig hoeveel taxi’s je wilt inzetten voor je campagne. Lever je advertentieopmaak zelf aan of laat het eenvoudig doen door het team van specialisten van MediaBookers en boek gemakkelijk zelf je taxicampagne. Kijk voor meer mogelijkheden om te adverteren met vervoer bij de optie “Buitenreclame”.
Taxi

Televisie

Hoe adverteer ik op televisie?

Realiseer in één keer een groot bereik. Een tv-commercial kun je lokaal, regionaal of landelijk inzetten. Het bereik en effect van een tv-reclame meestal bijzonder hoog. Alle lokale, regionale en landelijke televisiezenders staan onder het kopje ‘Televisie’. MediaBookers geeft je de optie om een selectie te maken op straal en doelgroep. De opties die hieruit vloeien kun je gemakkelijk met elkaar vergelijken en boeken. Selecteer je doelgroep, de periode wanneer en hoelang jouw advertentie op de zender zal moeten verschijnen en je budget. Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Televisie

Toiletreclame

Wat is toiletreclame?

Toiletreclame valt onder binnen reclame en wordt ingezet op verschillende locaties zoals bijvoorbeeld sportscholen, universiteiten, bioscopen en cafés. Uit onderzoek blijkt dat de uitingen in het toilet bijzonder positief worden ervaren: prettig, niet storend, opvallend, komisch en entertainend. Toilet reclame is een speciale advertentiemogelijkheid en heeft gegarandeerd een 1-op-1 contact met haar lezers. Boek eenvoudig je toiletreclame door te zoeken op: “toilet” in de zoekfunctie. Bekijk alle andere type binnen reclame die MediaBookers voor je in kaart heeft gebracht via de optie: binnen reclame.
Toiletreclame

Tracking Pixel

Wat betekent tracking pixel?

Een tracking pixel, ook wel 1×1-pixel genoemd, is een minieme afbeelding die bij het publiceren van een digitale advertentie op een website wordt meegeleverd om haarfijn het aantal vertoningen te meten. Een tracking pixel plaats je boven aan de advertentiecode in het vak Codefragment. De meeste zijn transparant of hebben dezelfde kleur als de achtergrond waardoor ze niet zichtbaar zijn. De gegevens die gemeten worden met een tracking pixel kunnen vervolgens gebruikt woorden voor campagne analyses.

Traffic

Wat betekent traffic?

Traffic is het digitale verkeer van een website. Over het algemeen gaan wij uit van het gemiddelde aantal bezoekers per maand, maar ook het aantal kliks op en de weergaven van een advertentiecampagne. De traffic op een website zijn belangrijke metrisch voor bijvoorbeeld SEO en SEA-campagnes en worden onder andere gemeten met het gratis programma Google Analytics. Om deze gegevens te kunnen meten moet er een codefragment op de pagina’s worden geplaatst die het bedrijf wil gaan gemeten.

Kijk voor informatie over onlinedata ook bij Unieke bezoekers of Pageviews.

Tram

Hoe adverteer ik met een tram?

Met tramreclame kun je letterlijk alle kanten op: van reclame bestikkering tot A3 posters in trams. Tramreclame is een buitenkans om een zeer divers publiek aan te trekken. Door de verplaatsing van je uiting heeft de tram een hoge contactfrequentie. Selecteer het aantal poster die je in de trein wilt plaatsen, de datum wanneer jouw campagne van start moet gaan, wie het materiaal opmaakt en het drukwerk aanlevert, vraag de prijs aan en boek eenvoudig jouw advertentie. Selecteer de mogelijkheden onder ‘Out of Home’ bij ‘Vervoer’. Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Tram

Umfeld

Wat betekent umfeld?

De omgeving of context van een advertentie, bestaande uit de redactionele inhoud, de vormgeving en andere communicatie uitingen binnen het medium. Advertenties worden beter gewaardeerd, wanneer deze in een umfeld zijn geplaats die men leuk vindt en positieve gevoelens oproept. Advertenties die relevant zijn en qua onderwerp passen bij het thema van het tijdschrift of website, worden beter herinnerd. Plaats je advertentie in een specifiek umfeld, waardoor de aandacht van deze specifieke doelgroep eerder wordt getrokken en beïnvloedt.

Unieke bezoekers

Wat zijn unieke bezoekers?

Een unieke bezoeker is iemand die minimaal één keer een website heeft bezocht in een bepaalde periode. Een bezoeker die in één week twee bezoeken brengt aan dezelfde website telt als één unieke bezoeker. Unieke bezoekers worden gemeten met behulp van een codefragment op de website en worden geregistreerd in analyseprogramma’s zoals Google Analytics. Deze data kan vervolgens gebruikt worden voor de strategie van marketingcampagnes.

Elke website ontvangt bezoekers en unieke bezoekers. Elke maand worden die bij elkaar opgeteld, door ons! Wij hebben deze info voor jou verzameld, zodat je eenvoudig het gemiddeld aantal bezoekers per maand kunt bekijken en vergelijken. Let wel: dit zegt nog niks over de hoeveelheid pagina’s die zijn geopend; daarvoor hebben we pageviews.

URL

Wat betekent URL?

URL staat voor Uniform Resource Locator en is het adres van een internetsite op het digitale web. Een URL is een WWW-adres die de locatie op het internet aangeeft van een PHP of html-bestand. Met het intypen van een URL wordt je naar de locatie gestuurd waar het gevraagde bestand, de website, zich bevindt. URL’s hebben een vaste opbouw en bestaan uit:

Het protocol: het protocol geeft aan hoe er wordt gecommuniceerd, de bekendste zijn http en https.
Authenticatiegegevens: de authenticatie van een URL geeft de bron aan van de informatie.
Domeinnaam: dit is een leesbare naam welke is gelinkt aan een IP adres
Padnaam: het pad geeft aan waar er gezocht moet worden op de server
Querystring: hiermee wordt er aangegeven welke specifieke bestand er opgehaald moet worden.
Fragmentatie indentifier. Dit verwijst naar een onderdeel van het opgevraagde bestand.

MediaBookers heeft zeker 2500 websites in kaart gebracht waar je gericht op kunt adverteren! Meer weten over online adverteren of de betekenis van URL? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Vaktijdschriften

Hoe adverteer ik met vaktijdschriften?

Wanneer je weet welke doelgroep je wilt bereiken, kun je eenvoudig alle vaktijdschriften met elkaar vergelijken op basis van jouw doelgroep op MediaBookers.nl. Kies bij “printmedia” voor “alle vaktijdschriften” of typ “vaktijdschriften” in de zoekfunctie. Je kunt filteren op interesses en branches van je doelgroep. Daarnaast kun je ook aangeven of je je boodschap wilt uiten aan bijvoorbeeld alleen mannen of vrouwen, of op een bepaald welstandsklasseniveau. Naast vaktijdschriften kun je via MediaBookers ook adverteren in abonneekranten, dagbladen, huis-aan-huis en publiekstijdschriften. Het complete overzicht staat onder Print Media.
Vaktijdschriften

Vergelijken

Wat kan ik vergelijken?

MediaBookers kijkt met een onafhankelijke bril over de verschillende mediamogelijkheden heen. Wij zijn puur democratisch en vinden het ontzettend nuttig om media met elkaar te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken. Selecteer de mediatype die je wilt vergelijken en gebruik de onderzoekdata om deze met elkaar te vergelijken. Filter bijvoorbeeld op functie, leeftijd of voltooide opleiding en bekijk wanneer de volgende publicatie, wat de prijs en wat de frequentie is. Wil je alsnog meer informatie, neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Verschijningsmoment

Wat betekent verschijningsmoment?

Wanneer je een advertentie gaat plaatsen, kies je voor een tijdstip dat past bij jouw bepaalde campagne of actie. Bepaal het moment van het verschijnen zelf/ Via het zoekmenu kun je eenvoudig verschillende media met elkaar vergelijken en kijken welk tijdstip het beste bij jouw past. Op MediaBookers zoek je bij Opties eenvoudig op elke dag van de week door in de zoekbalk te drukken. Op MediaBookers zoek je eenvoudig op elke dag van de week door op het zoek vak te drukken en te drukken op “verschijningsmomenten”. Selecteer het tijdstip in het zoekmenu wanneer jij je uiting terug wilt zien.

Vervoer

Wat betekent vervoer?

MediaBookers brengt het gehele medialandschap van Nederland in kaart. Bij de optie ‘Vervoer’ bij ‘Buitenreclame’ vind je alle vormen van reclame in het vervoer. Een aantal vormen van reclame in het vervoer zijn: tramreclame, busreclame, metroreclame, vrachtwagenreclame, taxireclame, Moving billboards en zelfs op fietsen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te adverteren in abri’s, oftewel de het wachthuisje die bij bushaltes, tramhaltes of bus- en treinstations staan. Bekijk en vergelijk nu alle mogelijke opties om te adverteren in het openbaar vervoer. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een bericht in de chat of bel ons.
Vervoer

Verzamelzuilen

Wat zijn verzamelzuilen?

Een verzamelzuil is een culturele uitagenda. Er worden verschillende A0- of A1-posters op geplaatst, in verticale banen. De advertenties zijn overzichtelijk. De verzamelzuilen staan op goedzichtbare locaties dichtbij de mensen, midden in een stad of op een boulevard. Ze vallen door hun opvallend grote formaat goed op in het straatbeeld en hebben een hoge contactfrequentie. Laat je boodschap zien aan het winkelend publiek, dagjesmensen en horecabezoekers door te adverteren op een verzamelzuil. Wil je meer weten over de mogelijkheden om te adverteren op verzamelzuilen of adverteren in het algemeen? Kijk voor meer info op:  www.mediabookers.nl.
Verzamelzuilen

View

Wat is een view?

Een view is een pagina of banner die door een bezoeker is bekeken. Views worden gemeten in data-analyse programma’s zoals Google Analytics en worden veel gebruikt binnen de online marketing. Views zijn te bekijken op domeinniveau en paginaniveau. Deze data is te gebruiken voor het opstellen en analyseren van onlinecampagnes.

Vrachtwagen

Hoe adverteer ik met een vrachtwagen?

Adverteren op een vrachtwagen heeft vele voordelen. Het adverteren met een vrachtwagen zorgt erop voor dat je boodschap onder massale aandacht wordt gebracht, jouw boodschap wordt namelijk aan een heleboel automobilisten getoond. Adverteren op een vrachtwagen maakt van de truck een massamedium, de verplaatsing van het vervoer door Nederland zorgt voor maximale zichtbaarheid. Bekijk alle advertentiemogelijkheden in het vervoer van Nederland onder ‘buitenmedia’ en ‘vervoer’. Naast vrachtwagens, kun je ook eenvoudig je advertentie boeken voor op trams, taxi’s, bussen, moving billboards en fietsen.
Vrachtwagen

Webvideo

Hoe adverteer ik met een webvideo?

Webvideo’s is een verzamelnaam voor alle digitale filmen die op het internet worden gezet. Er zijn diverse onlinekanalen waarop een webvideo gezet en bekeken kan worden, de bekendste op dit moment is YouTube. Webvideo’s worden de laatste jaren steeds populairder en wordt door zowel particulieren als bedrijven veel ingezet. Bedrijven kunnen web video’s gebruiken ter promotie of om een blik achter te schermen te geven. Particulieren zetten vaak heel persoonlijke video’s online zoals homevideo’s of vlogs.

Bij MediaBookers, onder Online Media, kun je apart op webvideo filteren. Zo laat je eenvoudig jouw videoadvertentie zien aan de specifieke doelgroep die jij voor ogen hebt.

Wegener W-codes

Wat is een Wegener W-code?

Een Wegener W-Code zijn codes die worden gebruikt om advertentieformaten in kranten en magazines weer te geven. Voor alle overige benamingen gebruiken we de zogeheten Cebuco-codes (ook terug te vinden in de begrippenlijst).

 • W1 = CD101V = 266×398
 • W2 = CD407S = 158×375
 • W4 = CD102VL = 266×190
 • W7 = CD205S = 104×375
 • W8 = CD103BS = 158×238
 • W11 = CD207BS = 158×190
 • W13 = CD104B = 158×166
 • W14 = CD104S = 104×238
 • W16 = CD104VL = 266×94
 • W17 = CD105S = 104×190
 • W23 = CD107L = 158×94
 • W24 = CD107BL = 212×70
 • W25 = CD108BS = 104×118
 • W29 = CD110BL = 104×94
 • W32 = CD114L = 104×70
 • W35 = CD121S = 50×94
 • W36 = CD12OL = 104×46
 • W39 = CD143B = 50×46
 • W42 = CS101V = 550×398

Welstandsklasse

Hoe filter ik op welstandsklasse?

Het is nuttig om op basis van indeling van welstandsklasse je boodschap uit. Deze indeling geeft de populatie op basis van de combinatie beroep en opleiding weer. Het is mogelijk de advertentiemogelijkheden te filteren door te klikken op het zoek vak in MediaBookers, de doelgroep te selecteren en dan kiezen voor het welstandklasse-type waar jij je op wilt gaan richten. Het welstandsklasse filter geeft je de mogelijkheid om te filteren op: minst welgestelden, minder welgestelden, onderlaag middengroep, bovenlaag middengroep en de welgestelden. Daarnaast kun je bij MediaBookers filteren op bijvoorbeeld leeftijd, geslacht en NOM & NOA-data.

Zeppelinreclame Outdoor

Hoe adverteer ik met zeppelinreclame?

Zeppelinreclame is uniek en een opvallende manier van adverteren. Zeppelinreclame kun je inzetten tijdens grote evenementen of in de zomer langs de kust. Onder de zeppelin hangt een reclamedoek, waarop jouw boodschap wordt geuit. Gedurende het gehele evenement ben je verzekerd van duidelijke exposure. Zeppelin reclame is geschikt voor het promoten van acties en het verhogen van de naamsbekendheid. Via “zeppelinreclame” zie je alle mogelijke zeppelinopties. Ontwerp eenvoudig jouw boodschap, kies de grootte van je vliegtuig en selecteer de datum, waarin jij jouw advertentie achter het vliegtuig wilt laten verschijnen.

Zeppelinreclame